Zapečená česneková bageta a další podobné rychlovky jsou oblíbenou večeří
Starší pečivo a trochu sýra z ledničky nemusí znamenat jen nudnou večeři. V kombinaci s česnekem a cibulí zvládnete během chvilky vytvořit lákavou chuťovku, kterou bude každý chtít. Provedeme vás jednoduchou přípravou a nabídneme vám několik dalších tipů.
Bageta krátce zapečená s česnekovým máslem se běžně prodává a získala si velkou oblibu. Obdobnou přípravu zvládneme snadno také a čerstvě připravené pečivo bude ještě chutnější. Tentokrát jsme si ale pro vás připravili jednoduchou specialitku, která je navíc doplněná strouhaným sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Česnekový chléb či bageta
Podle úvodního videoreceptu si připravte pečivo, česnek, cibuli a olej.
- Pekáček vyložte alobalem, na něj položte neoloupaný česnek a menší cibulky (mohou být šalotky).
- Pokapejte je olejem, nejlépe olivovým, posolte a jemně opepřete (ideálně čerstvě mletým pepřem).
- Česnek a cibuli zabalte do alobalu, konce alobalu by měly směřovat vzhůru. Vložte do předehřáté trouby a chvilku nechte péct.
- Po vychladnutí cibuli a česnek vytlačte ze slupek do misky, přidejte k nim změklé máslo a rozmělněte vidličkou. Můžete ještě trochu osolit a opepřit, případně přidat chilli pro výraznější chuť.
- Vznikne hustá aromatická pasta, kterou natřete na pečivo a posypte nastrouhaným libovolným sýrem.
- Dejte krátce zapéct a po zapečení dozdobte čerstvou zeleninou.
Jednoduché zapékání pečiva
Zapékané pečivo je oblíbené a chutná nejlépe, když je právě vytažené z trouby. K zapékání se hodí obyčejný chléb i rohlíky, ale můžete použít nejrůznější bagety nebo obvyklé tousty. Během chvilky tak vytvoříte luxusní chuťovky, které budou pokaždé trochu jiné.
Sýr v kombinaci s česnekem a cibulí dokáže s chutí udělat úplné divy. Můžete také přibrat na pomoc vajíčka, uzeniny, bazalku a oblíbené koření, ať už pikantní (chilli), tak i jemné (např. provensálské nebo pizza koření).
Komentáře