Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Starší pečivo a trochu sýra z ledničky nemusí znamenat jen nudnou večeři. V kombinaci s česnekem a cibulí zvládnete během chvilky vytvořit lákavou chuťovku, kterou bude každý chtít. Provedeme vás jednoduchou přípravou a nabídneme vám několik dalších tipů.

Bageta krátce zapečená s česnekovým máslem se běžně prodává a získala si velkou oblibu. Obdobnou přípravu zvládneme snadno také a čerstvě připravené pečivo bude ještě chutnější. Tentokrát jsme si ale pro vás připravili jednoduchou specialitku, která je navíc doplněná strouhaným sýrem.

Česnekový chléb či bageta

Podle úvodního videoreceptu si připravte pečivo, česnek, cibuli a olej.

  1. Pekáček vyložte alobalem, na něj položte neoloupaný česnek a menší cibulky (mohou být šalotky).
  2. Pokapejte je olejem, nejlépe olivovým, posolte a jemně opepřete (ideálně čerstvě mletým pepřem).
  3. Česnek a cibuli zabalte do alobalu, konce alobalu by měly směřovat vzhůru. Vložte do předehřáté trouby a chvilku nechte péct.
  4. Po vychladnutí cibuli a česnek vytlačte ze slupek do misky, přidejte k nim změklé máslo a rozmělněte vidličkou. Můžete ještě trochu osolit a opepřit, případně přidat chilli pro výraznější chuť.
  5. Vznikne hustá aromatická pasta, kterou natřete na pečivo a posypte nastrouhaným libovolným sýrem.
  6. Dejte krátce zapéct a po zapečení dozdobte čerstvou zeleninou.

Jednoduché zapékání pečiva

Zapékané pečivo je oblíbené a chutná nejlépe, když je právě vytažené z trouby. K zapékání se hodí obyčejný chléb i rohlíky, ale můžete použít nejrůznější bagety nebo obvyklé tousty. Během chvilky tak vytvoříte luxusní chuťovky, které budou pokaždé trochu jiné.

Sýr v kombinaci s česnekem a cibulí dokáže s chutí udělat úplné divy. Můžete také přibrat na pomoc vajíčka, uzeniny, bazalku a oblíbené koření, ať už pikantní (chilli), tak i jemné (např. provensálské nebo pizza koření).

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli