Bageta s česnekem a bylinkami

Montanka Kuchařka: Montanka

Studená kuchyně 11 názorů

Suroviny

1 bageta (velká)
1/2 másla
3-4 stroužky česneku
pár lístků bazalky
trocha pepře
trocha provensálské koření bylinky
1-2 lžičky bylinkové soli
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo smícháme s utřeným česnekem, nasekanou bazalkou, pepřem, solí, a provensálskými bylinkami.

  2. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a lehce opečeme v topinkovači.

  3. Potíráme připraveným máslem.

  4. Takto připravená kolečka dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 min. při 220° (zezlátnou). Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Je to velice lehká a dobrá letní večeře. Bagetky nemusíme předpékat v topinkovači, ale musí se pak déle péci v troubě.

Bagetky jsou krásně křupavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 464 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bageta s česnekem a bylinkami

  • M M(neregistrovaný)

    Jak dlouho vydrzi bagetky krupave??

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Chválim, tie s paradajkou, syrom a maslom sú úžasné :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc dobrý nápad.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To dělám taky. Jeden z prvních mých receptů zde. Dávám do podobných.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

  • brymi brymi

    Něco podobného dělám z rohlíků, jen je nekrájím na kolečka, ale na půlky a pak jěště podélně napůl a místo másla dávám olivový olej. Je to moc dobré k zeleninovému salátku, třeba z rajčat, paprik, cibule a oliv a nějakého sýra, buď Fety, nebo balkánského. :-p :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Jaaja Jaaja

    Děláváme si s dcerou strašně často, je to vynikající lehounká večeře nebo jen taková chuťovečka, když dojdou kamarádky :-):yes:

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Montanko tohle dělám dost často je to dobrota! Hodně oblíbená u mých přátel.Já přidávám do másla ještě mleté chili papričky.,:-pBodík pro tebe!:-K:yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Děsná dobrota, tady v americku se tomu říká garlic bread, česnekový chléb, dává se to i jako dodatečná příloha k italským jídlům, k rybám. Určitě to lidi zkuste, my to hrozně rádi, moc doporučuju.:-p:-K No a bod ode mne je snad samozřejmý.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Tématické fráze: opečená bageta opečené bagetky bageta s bylinkovym maslem opečená bagetka bylinková bageta rozpečená bageta bagetky s bylinkovým maslem opečené bagety bageta s česnekem bageta s bylinkovým máslem recept česneku bylinková bageta rozpecene bagetky zapečená bageta s bylinkovým máslem česnekové bagety rozpečena bagetka opečená bagetka s česnekem bylinkove bagety krupave cesnekove bagety bagety s bylinkovým máslem opečená bageta s česnekem