Zapečená chlebová bageta s rajčaty a vejci

Suroviny

chlebová nebo tmavá bageta (nejlépe 2-3 dny stará)
2-3 vejce (podle velikosti pekáčku)
2 rajčata
50-70 g anglické slaniny
100 g strouhaného sýru
2 lžíce smetany
máslo na vytření pekáčku
sůl
pepř
pažitka - nešetříme

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu a rajčata nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme máslem a kolečka střídavě uložíme.

  2. Vejce smícháme s drobně nakrájenou slaninou, pažitkou, smetanou a polovinou sýru.

  3. Dochutíme solí, pepřem a nalijeme na bagetku. Zapečeme na 200 st. asi 15-20 minut dozlatova.

  4. Před dopečením posypeme bagetu zbylým sýrem. Podáváme horké a každý si sám uloupne.

Poznámka od kuchařky

Nedávejte bagetu moc na těsno, aby se vaječná směs dostala i mezi plátky.

Zůstala mi po oslavě celá bageta a bylo mi ji líto dát slepicím, tak takhle dopadla. Množství surovin je orientační.

Komentáře k receptu Zapečená chlebová bageta s rajčaty a vejci

Tématické fráze: zapečený chleba zapecena bageta zapečené bagety recept zapečený chleba recept zapeceny chleba s rajcetem zapečené bagety zapečené bagetky recept bageta k dopečení v recept bageta zapecena s rajcaty a syrem zapečeny chleba s vejci zapecena bagetkas rajcetem zapečený chleba s vejcem zapečená rajcaty z chlebem zapečené bagety s račaty tmava bageta s olivami vejce recepty zapečená bageta s vejci zapečené bagetky s rajčaty zapečená bageta se slaninou a vejci zapecena bageta s vejcem bageta s vejc