Kuře jako svatomartinská husa: Výborný sváteční oběd, který vás finančně nezruinuje, je rychle hotový a ctí tradici
Domácí houskový knedlík nejen ke svatomartinské huse. Nadýchaný, vláčný a poctivý výborně doplní maso i zelí
„Na svatého Martina, nejlepší je husina“ aneb Listopadové pranostiky nám napoví, poradí a taky zpříjemní podzim
10 foto Pohlreichův souboj restaurací: Dokonalý mrkvový tatarák, navoněná bída i upatlaný talíř. Souboj v zážitkových restauracích byl zážitek!
Expertka varuje: Pozor na vykoledovaná vajíčka! Ta natvrdo uvařená vydrží na stole v ošatce jen 2-3 dny, pak se zkazí
Co s vajíčky od koledníků? Kromě oblíbené pomazánky a vaječné tlačenky vyzkoušejte tahle lehce pikantní nakládaná vejce
5 nápadů, jak využít zbytky po Velikonocích: Z beránka připravte kuličky cake pops nebo pohár trifle, z mazance chlebový pudink
6 foto Čokoládový dort podle cukráře Josefa Maršálka: Moučník jen ze tří surovin zvládnete do 30 minut! Příprava je snadná, chuť božská
Velikonoční pohoštění: Plněná vajíčka, sýrové kuličky nebo slané tyčinky z listového těsta a další retro dobroty připravíte do 30 minut
K Velikonocům patří vaječná pomazánka: Zapomeňte na klasiku s majonézou, s tuňákem a čerstvými bylinkami chutná božsky
Kopřivová polévka podle kuchaře Romana Pauluse: Je levná, snadná a s pošírovaným vejcem a chlebovými chipsy báječně chutná
Hrníčkový mazanec naší babči: Voní máslem a citronem a přípravu podle tohoto receptu zvládne úplně každý
7 cukrářských rad, jak na dokonalý mazanec: Díky triku s vodou v troubě těsto nepopraská, pečicí papír zabrání připálení
7 foto Udělali jsme domácí tyčinku Margot a porovnali chuť a cenu: Příprava je snadná, cena skoro stejná, ale chuť neporovnatelná!
8 foto Čokoládový perník podle cukráře Josefa Maršálka: Vláčný je díky jablkům, těsto ovšem nesmíte šlehat, jen zlehka míchat
Staročeské pražmo: Naklíčené obiloviny nám dodají dostatek energie a díky pražení na másle chutnají jako oříšky
Staročeská velikonoční nádivka z krupice: Plněná uzeným masem a bylinkami a sypaná mákem chutná skvěle
Anglický velikonoční koláč simnel cake zdobí mandloví „apoštolové" a nadchne hlavně milovníky marcipánu
Skotská bramboračka Cullen skink je výjimečná díky jedné ingredienci. Specifickou chuť jí dodá uzená treska
Pekař František radí, jak upéct dokonalý velikonoční mazanec. Nejdůležitější je bochánek správně „utáhnout"