Šup šup hrníčková buchta s jablky a ořechy: Připravena je do 10 minut, upečena dřív než uklidíte kuchyň
Vanilkový cukr nemusíte kupovat. Mnohem lepší si připravíte sami. Nádherně voní a ještě vyjde levněji
Jak na vynikající dušené červené zelí? Šéfkuchař Hynek Vávra ho dělá na sádle a vylepšuje zkaramelizovanými jablíčky
Hodnocení 12× Jak zpracovat v kuchyni mrazuvzdorný kadeřávek a na co se nejvíce hodí? Vyzkoušejte z něj karbanátky nebo zapékaná jídla 14. 11. 2022
Hodnocení 15× Louskání ořechů je činnost pro dlouhé večery. Dobrým pomocníkem je kladivo nebo palička, práce pak jde dobře od ruky 25. 10. 2022
Hodnocení 88× Hruškový kompot zaváříme podle receptů našich babiček. Hrušky obvykle loupeme a postaráme se, aby nezhnědly 7. 11. 2022
Hodnocení 182× Jak naložit jablka na štrúdl? Po nastrouhání z nich připravíme skvělý polotovar, který budeme mít stále po ruce 6. 11. 2022
Hodnocení 10× Jak snadno rozlousknout rukou ořechy papírky? Zvládne to i žena nebo dívka, pokud zná ten správný trik 24. 10. 2022
Hodnocení 21× Růžičková kapusta získá správnou chuť a jemnost teprve po přemrznutí. Sklízíme ji čerstvou od podzimu až do jara 23. 10. 2022
Hodnocení 84× Jaké maso se hodí na řízky a jak ho připravit na smažení? Držíme se jednoduchých rad našich babiček 21. 10. 2022
Hodnocení 5× 7 oblíbených podzimních polévek nás příjemně zahřeje a zasytí. Připravíme je z výživných surovin a dobře ochutíme kořením 25. 10. 2022
Hodnocení 126× Jak vyklopit bábovku z formy? Použijte osvědčené triky našich babiček a určitě se bábovka podaří 5. 11. 2022
Hodnocení 73× Dobře ochucené jídlo - i to je cesta k hospodárnosti a úsporám. Když všem chutná, nejsou žádné zbytky 4. 11. 2022
Hodnocení 9× Jak snížit příjem soli? Máme více možností, jak množství soli v jídle omezit. Zaměřme se alespoň na některé z nich 16. 10. 2022
Hodnocení 198× Jak správně smažit řízky? Chystáme je jen občas, při svátečních příležitostech, a když už, tak ať se nám povedou 1. 1. 2023
Hodnocení 25× Ovocné rolky či kůže jsou specialitou z elektrické sušičky nebo z trouby. Chutnají jako zdravé mlsání a můžeme je plnit krémem 28. 10. 2022
Hodnocení 11× Jak napravit nejčastější chyby při vaření pokrmů. Co dělat, když jsme jídlo přesolili, překyselili nebo se začíná připalovat 30. 10. 2022
Hodnocení 11× Jak skladovat kořenovou zeleninu v písku? Mrkev, petržel i pastiňák uložíme podle rad našich babiček a vydrží řadu měsíců 24. 10. 2022
Hodnocení 75× Jak nechat dozrát zelená rajčata? V dobrých podmínkách vydrží až do listopadu. Nezralá se hodí na salát nebo chutney 16. 10. 2022
Hodnocení 62× Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka 27. 10. 2022
Hodnocení 18× Jak odstranit jádřinec z jablek? Zvládneme to ostrým nožem nebo vykrajovačem jádřinců. Z jablek pak připravíme oblíbenou pochoutku 13. 10. 2022
Hodnocení 75× Jednoduchý a spolehlivý způsob skladování vyloupaných ořechových jader je mražení. Ořechy se nekazí a neohrožují je škůdci 22. 10. 2022
Hodnocení 324× Jak rychle nastrouhat jablka? Budou se hodit do moučníků i do salátů, pochutnají si na nich děti 30. 10. 2022