Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Černucha je půvabná jednoletá rostlinka z čeledi pryskyřníkovitých. Jako koření se používá především léčivá černucha setá. Její černě zbarvené semínko má výraznou chuť a pečivo krásně ozdobí. Říká se mu černý kmín.
Využití černuchy v kuchyni
- při pečení do těst a k posypání pečiva před vložením do trouby (podobně jako mák),
- do zeleninových a masových jídel,
- do polévek a omáček,
- při vaření luštěnin a rýže,
- při nakládání okurek nebo při kysání zelí.
I černuchu damašskou, jejíž semínka si snadno vypěstujeme na zahradě, můžeme použít ve sladké kuchyni, např. do pudinků a kompotů nebo při pečení sladkých sušenek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mini chlebíčky s lučinovou pomazánkou a s uzeným lososem
Přidáno před 1 hodinou

Špecle s osmaženou cibulkou a slaninou
Přidáno před 8 hodinami

Cuketový salát s hořčičnou zálivkou
Přidáno před 8 hodinami

Mleté hovězí zapečené se špenátem
Přidáno před 9 hodinami

Bramborové škvarkové placky
Přidáno 9. 6. 2023 12:42

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Přidáno 9. 6. 2023 09:15
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.