Jak pěstovat a používat tuřín? Opomíjená zelenina chutí připomíná mladé kedlubny
Možná se domníváte, že tuřín je něco podřadného, co chutná nevalně. Přesto stojí za vyzkoušení, možná právě vás chuť této opomíjené kořenové zeleniny nadchne. Některé nové odrůdy chutnají totiž velmi příjemně, navíc se velmi snadno pěstují a jsou nenáročné.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Tuřín dříve a dnes
Dříve byl tuřín důležitou plodinou, která se snadno uskladnila pro zimní využití. Tuřín se používal obdobně jako dnes brambory. Sloužil dokonce jako krmivo pro domácí zvířata. Dnešní odrůdy ale již nemají "řepovitou" chuť, kterou se dříve tuřín vyznačoval. Naopak jsou příjemně nasládlé a mnohem jemnější. Chutí připomínají mladé kedlubny.
Tepelná úprava i konzumace zasyrova
Tuřín v naší kuchyni
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno před 16 hodinami

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno před 17 hodinami

Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Přidáno před 20 hodinami

Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Přidáno 27. 5. 2023 08:58

Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Přidáno 26. 5. 2023 18:39

Chuťovky s pomazánkou z tvarohu, uzeného sýra a krenexu
Přidáno 26. 5. 2023 18:35
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.