Jak připravit omáčku z vypečené šťávy. Výborně se hodí k doplnění pečeného masa
Omáčka, kterou připravujeme z vypečené šťávy z masa, má výraznou vůni, chuť a barvu. Je oblíbená k doplnění masa při podávání s bramborami, knedlíkem nebo rýží. Omáčku můžeme připravit řidší nebo hustší, podle toho, jaká se nám ke konkrétnímu jídlu více hodí.
Po vyjmutí pečeně dáme nádobu s vypečenou šťávou na sporák na střední teplotu. Zaprášíme trochou mouky a dobře promícháme. Během mírného varu vařečkou do omáčky seškrábneme i případné připečené kousky pečeně ze dna nádoby. Během míchání vznikne hustá voňavá omáčka.
Omáčka k pečenému masu
Vzniklou omáčku po chvíli doplníme vývarem nebo vodou. Pozvolna ještě vaříme asi 20 minut na hustotu, která nám vyhovuje. Omáčku můžeme obohatit např. kořením, zeleninou a smetanou, to již podle zvoleného receptu. Podáváme k pečenému masu.
Připravili jsme pro vás velký výběr receptů z masa pro každou příležitost. Můžete se podívat do našeho receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Banana split
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 21 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 22 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře