10 jídel, která zvládnete levou zadní: Menu od polévky až po dezert nejen pro začátečníky
31. 1. 2022 Vaření
Možná vás vaření až tak moc nebaví, nebo zrovna začínáte, případně potřebujete strávit v kuchyni co nejméně času a moc nad tím hlavně nepřemýšlet. Tak ve všech těchto případech vám budou následující tipy užitečné. Díky našemu přehledu sestavíte dokonce menu od polévky až po dezert!
Polévky levou zadní
Polévky, byť ne všechny, patří mezi velmi snadná jídla na přípravu. Když to trochu zjednodušíme, často lze jen „naházet“ očištěnou a nakrájenou zeleninu, případně i luštěniny a brambory do hrnce a povařit. Od zahušťování záklechtkou nebo zásmažkou se dnes už ustupuje, proto když chcete mít polévku hustší, jednoduše její část rozmixujete a pak vrátíte zpátky, případně necháte schválně luštěniny rozvařit. Mezi nejoblíbenější druhy patří, hlavně teď v zimě, krémové polévky. Zkuste je a nebudete litovat!
Oběd za chvilinku
Nejste žádný MasterChef, ale potřebujete si sem tam uvařit? Začněte něčím jednoduchým, co nemusíte dělat „od píky“. Kupte těstoviny nebo hotové gnocchi a dodělejte jen omáčku, která může být velmi jednoduchá. Případně jen osolte kuře, dochuťte paprikou a česnekem a nechte je upéct na pekáči v troubě. Když tahle snadná jídla ještě navíc zkombinujete s některou z polévek v předchozí části, máte už oběd kompletní.
Sladká tečka
Jestli jste začátečník, ale chcete i tak návštěvu překvapit, chce to „sladkou tečku“ na závěr. Jenže cukrařina už často bývá složitější a obvykle vyžaduje nějaké zkušenosti. To ovšem neplatí, pokud sáhnete po jednodušším receptu na nepečený dezert, případně když uděláte perník na plech. Zkuste třeba nadýchaný andělský perník! Plech přitom ani nepotřebujete, stačit vám bude obyčejný pekáč, ve kterém jindy pečete maso. A pokud si ani na to netroufáte, sladkou zdravou tečkou může být i tvarohový nebo ovocný pohár s ořechy.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zajistit, aby se bramborové knedlíky při vaření nerozpadly: Je nutné použít správnou mouku a vyzkoušet můžeme i trik s octem
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 2 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 5 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 14 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno před 15 hodinami
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15