Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třikrát kuře na minutku: Kořeněné karí, špíz se zeleninou nebo plněná tortilla jsou připraveny do půl hodinky
Zdroj: Toprecepty, Angel 666

Když nemáme čas a potřebujeme rychlé teplé jídlo, saháme právě po kuřeti. Máme pro vás tři rychlá jídla z kuřete, která výborně chutnají a jako bonus je připravíte během chvilky.

Rychlé varianty kuřecích jídel

Kuřecí maso je pro svou neutrálnější chuť velice snadno kombinovatelné s ostatními ingrediencemi. Pečené kuře je jednoduché, jeho příprava je ale delší. Při nedostatku času proto saháme po stehenních řízkách nebo kuřecích prsou. Pokud je ale připravujeme častěji, tak chceme, aby chuť byla pokaždé jiná a aby kuře mělo odlišnou podobu.

Kuře na špízu

Kuře na špízu je velmi vděčným pokrmem, který vypadá dekorativně,i když využijeme nejrůznější zbytky z lednice a ze spíže. Výborně chutná paprika, cuketa, můžeme sáhnout i po žampionech. Chuť dodá pikantní klobáska, hodí se i cibule. Kousky kuřete můžeme jen osolit a opepřit, ale také sáhnout po paprice (sladké i pálivé), rozmarýnu, česneku, zázvoru i chilli.

Náš tip: Zhruba za 35 minut si můžete připravit pikantní kuřecí špízy.  

Kuřecí kari

Kuřecí kari patří mezi oblíbená jídla. Mírně pikantní dotek Asie a co je při nedostatku kuře obrovskou předností, je rychlá příprava. Někdy je lepší nechat kuřecí kousky marinovat. To můžeme udělat večer nebo ráno, a k večeři pak jen dáme kari připravit.

V kari jídlech bývá někdy kromě kari koření i koření garam masala. Pokud nemáte tuto směs doma (na internetu ji koupíte zhruba 19,90 Kč / 18 g), můžete si ji sami namíchat z koření, jako je koriandr, kurkuma, římský kmín, bobkový list, fenykl, chilli, kardamom, hřebíček, muškátový květ, muškátový ořech, černý pepř a skořice. Kokosové mléko zase můžete nahradit smetanou ke šlehání.

Co budete potřebovat na kuřecí kari verzi s garam masalou a kokosovým mlékem? 3 stehenní řízky, 3 stroužky česneku, 1/4 lžičky strouhaného zázvoru, 100 ml kuřecího vývaru, 1 velkou červenou cibuli, olej, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky garam masaly, 1/3 lžičky kurkumy, 1/3 lžičky mletého chilli koření (volitelné), 100-150 ml kokosového mléka a hrst natě koriandu.

Jak na to? Kuřecí maso nakrájejte na kousky a osolte ho. Na pánvičku nalijte olej a rozehřejte ho. Přidejte maso a orestujte ze všech stran. Pak dejte maso stranou. Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte ji do pánvičky po mase. Nastrouhejte zázvor a česnek pokrájejte najemno. Přidejte je k cibuli a restujte ji doměkka. Přidejte koření kromě garam masaly a promíchejte. Maso vraťte do pánve, přidejte vývar a přiveďte ho k varu. Vařte na mírném plameni asi 10 minut. Přidejte kokosové mléko a garam masalu, promíchejte a vařte asi 5 minut. Nasekejte koriandrovou nať, přidejte ji k masu. Nechte přejít varem a můžete dávat na talíř. Jako příloha se hodí rýže.

Náš tip: Vyzkoušejte toto 15minutové kuřecí kari.

Tortilly s kuřetem

Tortilly jsou praktickým jídlem, které si můžeme dát během dne. Zužitkujeme do něj i spoustu zbytků z lednice a s dobrým dresinkem je to dobrota. 

Náš tip: Připravte si tortillu plněnou kuřecím masem podle tohoto videoreceptu:

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více