

15 minutové kuřecí kari
Suroviny 2-3 porce
- 2 kuřecí prsa nebo vykostěná stehna
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 lžička koření garam masala
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cuketa
- 2 hrsti lusků cukrového hrášku
- 1/2 červené papriky
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1-2 lžičky rybí omáčky
- šťáva z 1/2 limetky
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
Příprava kari netrvá déle než 15 minut.
Maso nakrájíme na větší kostky.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a maso necháme opéct ze všech stran.
Pak do pánve přidáme římský kmín, garam masala a kari pastu. Promícháme, až se pasta rozpustí, tak zalijeme kokosovým mlékem, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, jen lusky necháme celé a zastříkneme limetovou šťávou.Vaříme na mírném ohni, až se tekutina v pánvi zredukuje na hustší omáčku.
Přimícháme lžičku rybí omáčky. Ochutnáme a zdá-li se nám kari málo slané, přidáme ještě lžičku rybí omáčky.
Porce na talíři posypeme čerstvým koriandrem.
Podáváme s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu 15 minutové kuřecí kari
-
to je přesně moje chuť , určitě udělám, dík za recept
-
1974andrea: já vařila pro sebe a pro syna. Oba máme plechovou pusu a chutná nám ostré
.
Samozřejmě, kdo pálivé nemusí, tak může pastu ubrat, pro nás byly ty dvě lžíce tak akorát
Jo, tentokrát jsem koupila červenou kari pastu v pytlíčku, kde byly právě ty dvě lžíce a ani tak ostrá nebyla....
Já bych asi řekla, že spíš ta Indie.... -
Jitko, podle syté červené barvy to bude doooost pálit.
Mně by asi stačila jedna lžíce té pasty, možná mám nějakou fakt hodně ostrou, ale 2 bych asi nedala
Ale vypadá to výborně, jen nevím, jestli to zařadit mezi kari indické, díky koření, nebo spíš indonéské, thajské
-
magdalenka: děkuji
-
Krásna exotika, v tejto oblasti mám čo doháňať...