Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Zdroj: Toprecepty, savlinka

Co uvařit z vepřové krkovice bez kosti? Co třeba krkovičku po farářsku? Šťavnatá krkovička, spousta cibule a niva je vynikající jídlo s křupavou zlatou kůrkou na povrchu.

Jaké snadné jídlo k obědu vybrat pro začátečníky

Když chceme připravit k obědu něco snadného a jednoduchého, nemusíme vždy zůstávat u kuřete. Také vepřová krkovička je vynikající maso. Krkovička bývá pěkně prorostlá, a proto je pak výsledkem šťavnatá dobrota. Lahodná je pečená v troubě. 

Co je krkovička po farářsku

Krkovička se obvykle peče dobře osolená, opepřená, někdy také s pořádnou porcí pokrájené cibule navrch. Variantou je zasypání nivou, která vytvoří voňavou aromatickou kůrčičku. Takto připravenému masu se říká krkovička po farářsku. Jde o podobný recept, jakým je kotleta na šlehačce

Snadné

Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Jak pozměnit krkovičku po farářsku

K tomuto masu se obvykle podávají jako příloha vařené nebo pečené brambory. Recept si můžete různě upravovat. Například na dno pekáče vložte oloupané, pokrájené, osolené a sladkou paprikou ochucené brambory. Na ně rozložte plátky okořeněného masa, které přelijte šlehačkou a před dokončením posypte strouhaným sýrem.

Pokud chcete aromatičtější maso, můžete krkovičku potřít hořčicí. Krkovičku také lze okořenit, naložit do oleje a dát v zakryté nádobě přes noc do ledničky. Bude ještě křehčí a šťavnatější.

Jak připravit krkovičku po farářsku

Na tento pokrm si připravte: 4 plátky vepřové krkovičky, 3 velké cibule, 200 g sýru niva, 100 g sýru eidam, dijonskou hořčici nebo plnotučnou hořčici, sůl, pepř a sladkou papriku.

Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Krkovičku naklepejte z obou stran, po obou stranách ji slabě potřete hořčicí, osolte a opepřete a rozložte do pekáče. Cibuli očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Pak ji rovnoměrně dejte na maso. Zakryjte a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 40 minut.

Mezitím nastrouhejte sýry nahrubo. Asi 10 minut před koncem pečení nasypte nivu a eidam na cibuli. Povrch posypejte sladkou paprikou. Dopečte a můžete podávat, jako příloha se hodí například vařené brambory. 

Náš tip: Pokud chcete vyzkoušet jinou variantu pečené krkovičky, připravte si ji s cibulí, kečupem a sójovou omáčkou podle videoreceptu:

Zapečená krkovička podle magazínu Albert

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie