

Snadná koprovka
Suroviny
- hovězí maso
- kousek másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- smetana
- kopr
- houskový knedlík
Postup přípravy receptu
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.
Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme.
V hrnci rozpustíme kus másla, do něj vmícháme 2-3 lžíce mouky a usmažíme jíšku.
Jíšku zalijeme vývarem, provaříme a zahustíme smetanou.
Pak přidáme kopr a dovaříme.
Maso nakrájíme na plátky a vložíme do hrnce s omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Snadná koprovka
-
jana08: Na dochucení klasicky pepř a sůl a místo mléka je tam smetana.
-
Já vím blbá otázka, ale budu dělat koprovku poprvé a zeptám se něco na dochuceni? A mléko tam být nemusí?
Děkuji
-
Kotato: Máte pravdu,tato koprovka je opravdu výborná.Tuto by si měli uvařit lidé,kteří koprovku nemají rádi - a to je proto,že není dochucená cukrem a octem,ale jen solí! A kopr čerstvý,ne ze sladkokyselého nálevu! Nevařím jinou,manžel tu ze školní jídelny upřimně nenáviděl.
-
Super..prava koprovka z hoveziho vyvaru tak,jak ma byt..diky..
-
adriana2008: Není podmínkou, aby smetana měla 33%, ale s jinou nemám zkušenost, je tedy možné, že omáčka nebude mít požadovanou hustotu. Záleží jen na Vaší chuti, pokud máte radši řidší omáčky, můžete použít i smetanu na vaření. Záleží na Vás. Přeji hodně zdaru
-
DEKUJI MOC a muze byt 31%
-
adriana2008:klasická smetana ke šlehání 33%
-
Jakou tu smetanu dekuji
-
To je super
-
Prostě genální, takhle to uvaří snad každý