Snadná koprovka

verynkaaa Kuchařka:

Pro začátečníky 10 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

hovězí maso
kousek másla
2-3 lžíce hladké mouky
smetana
kopr
houskový knedlík
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku a zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.

  2. Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar zcedíme.

  3. V hrnci si rozpustíme kus másla a do něj vmícháme 2-3 lžíce mouky a uvaříme tak jíšku.

  4. Jíšku zalijeme vývarem a zahustíme smetanou.

  5. Pak přidáme kopr a dovaříme.

  6. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do hrnce s omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Snadná koprovka

  • verynkaaa verynkaaa(autorka receptu)

    jana08: Na dochucení klasicky pepř a sůl a místo mléka je tam smetana.

    Odpovědět

  • jana08 jana08

    Já vím blbá otázka, ale budu dělat koprovku poprvé a zeptám se něco na dochuceni? A mléko tam být nemusí? :-) Děkuji :-D

    Odpovědět

  • Vitka Vitka(neregistrovaná)

    Kotato: Máte pravdu,tato koprovka je opravdu výborná.Tuto by si měli uvařit lidé,kteří koprovku nemají rádi - a to je proto,že není dochucená cukrem a octem,ale jen solí! A kopr čerstvý,ne ze sladkokyselého nálevu! Nevařím jinou,manžel tu ze školní jídelny upřimně nenáviděl.

    Odpovědět

  • Kotato Kotato

    Super..prava koprovka z hoveziho vyvaru tak,jak ma byt..diky..:-K:-K

    Odpovědět

  • verynkaaa verynkaaa(autorka receptu)

    adriana2008: Není podmínkou, aby smetana měla 33%, ale s jinou nemám zkušenost, je tedy možné, že omáčka nebude mít požadovanou hustotu. Záleží jen na Vaší chuti, pokud máte radši řidší omáčky, můžete použít i smetanu na vaření. Záleží na Vás. Přeji hodně zdaru :-)

    Odpovědět

  • adriana2008 adriana2008

    DEKUJI MOC a muze byt 31%

    Odpovědět

  • verynkaaa verynkaaa(autorka receptu)

    adriana2008:klasická smetana ke šlehání 33%

    Odpovědět

  • adriana2008 adriana2008

    Jakou tu smetanu dekuji

    Odpovědět

  • Janka 46 Janka 46

    To je super:-O:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Prostě genální, takhle to uvaří snad každý:-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo