Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Herec Ewan McGregor sice jí zdravě, ale neodolá britské verzi žemlovky s pořádnou vrstvou másla
Zdroj: Profimedia a Pixabay, Daniel Albany/koláž Toprecepty.cz

Skotský herec Ewan McGregor, který je jednou z hvězd karlovarského filmového festivalu, nemá dokonalou postavu zadarmo. Kromě pravidelného pohybu je za jeho skvělou figurou i promyšlený jídelníček. I on ale občas má potřebu dát si něco ne tak úplně zdravého.

K hubnutí stačilo nejíst tuky a nepít pivo

Slávu mu přinesly filmy Trainspotting i Hvězdné války. V Karlových Varech společně s dcerou Clarou představili film Druhá šance. Začátkem 90. let při natáčení už zmíněného Trainspottingu kvůli roli feťáka závislého na heroinu musel shodit 11 kilo. Jak  prozradil, stačilo maso připravovat bez tuku na grilu a nepít pivo. To nahradil vínem.

Podobně postupuje dodnes, když role vyžaduje nějaké to kilo dolů. To pak snídá vejce a fresh džus, obědvá grilovaná kuřecí prsa s rýží a k večeři si dá mísu zeleninového salátu s malým kouskem libového masa.

Alkohol a cigarety už vypustil ze života

Víno už ale nepije, alkohol ze svého života zcela vypustil v roce  2009. Tvrdí, že to je jeden z nejlepších způsobů, jak vypadat mladší a netloustnout. Prozradil také, že bohužel neuměl pít, ani kouřit s mírou.

„Představil jsem si, jak mi doktor říká, že mám rakovinu z kouření nebo že jsem extrémně nemocný kvůli tomu, že jsem hodně pil,“ svěřil se v jednom rozhovoru. „Jak moc bych litoval, kdybych musel říct svým dětem nebo ženě, že umírám, a to jen kvůli nezdravému životnímu stylu?“

K tomu dnes ovšem přidává pravidelný pohyb. Posilovny nemusí, zato hodně běhá, jezdí na kole a rád lyžuje. Samozřejmostí pro něj jsou různé potravní doplňky, tedy proteinové koktejly a vitaminy.

Vařit neumí, občas si dá něco nezdravého

Slavný herec sám vařit moc neumí, dokonce o sobě říká: „Jsem jen takový základní kuchař. Zvládnu vejce, omelety a těstoviny. No, asi jako student.“

Ale i on si občas dá něco, co není tak úplně zdravé. V jedné z edinburských restaurací ho fanoušci načapali, jak si dává hamburger. Zapíjel ho kávou americano. Káva patří k jeho oblíbeným nápojům, čaj moc nemusí.

Když má potřebu pochutnat si na něčem sladkém, vítězí bread and butter pudding. Tradiční britský pokrm podobný české žemlovce má herec rád vylepšený vrstvou másla.

Bread and Butter Pudding

Co na tuto britskou dobrotu budeme potřebovat?

  • 6 plátků toastového chleba namazaných máslem a s odstraněnou kůrkou
  • 275 ml plnotučného mléka
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 110 g rozinek sultánek
  • 100 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • ½  lžičky skořice
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • máslo na vymazání
  • podle chuti čerstvé nebo kompotované ovoce
  • na podávání šlehačka a karamel

Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Vymažte máslem 6 menších zapékacích misek a do každé z nich dejte toustový chleba potřený máslem.

Do vyšší nádoby rozklepněte vejce, přidejte mléko a smetanu a vše prošlehejte. Do vaječné směsi přidejte cukr, sultánky a skořici a přelijte všechny chleby v miskách. Ochuťte muškátovým oříškem a případně podle chuti i čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Pečte 30 až 40 minut. Servírujte ještě teplé, zdobené například šlehačkou a karamelem.

Zdroje informací:

eatthis.com: The #1 Drinking Rule Ewan McGregor Follows To Feel Amazing in His 50s

dailyrecord.co.uk: Four Star Chefs

jackedgorilla.com: Ewan McGregor Workout Routine

Náš tip: Dostali jste chuť na klasickou českou žemlovku? Zkuste ji podle našeho video receptu:

 

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více