Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ani starý koláč nemusí chutnat špatně, ví Těhotnej kuchař.
Zdroj: Se svolením Jaroslava Vajgla, Toprecepty.cz / koláž Toprecepty.cz

Ani koláč, na který jste zapomněli a on ztratil na čerstvosti, není podle Těhotnýho kuchaře odsouzen k vyhození do koše. Populární foodblogger totiž ukázal, jak si oschlou dobrotu opět „osvěžit“.

Skvělá forma

Podle Jaroslava Vajgla, kterého znají uživatelé sociálních sítí pod nickem Těhotnej kuchař„dostat tři dny starý koláč opět do topový formy“ je velmi jednoduché. Stačí k tomu jen trocha času, máslo, voda a pánev.

Tvarohový koláč, který influencer nechal několik dní v pytlíku, v němž ho přinesl z pekárny, skutečně nevypadal, že by měl ještě někoho potěšit svou chutí.

Pánev a rychlovarná konvice

Těhotnej kuchař ale předvedl, jak během pár minut vrátí sladké pochutině „život“. „Na pánev dáme kousek másla a položíme na něj koláč,“ říká ve svém videu na sociálních sítích Vajgl. Kolem koláče následně nalije horkou vodu z rychlovarné konvice. Pánev přikryje pokličkou.

Koláč jako vytažený z pece

„Během minuty či dvou se voda přemění na páru, koláč se na másle zespodu opeče, což mu dodá skvělou chuť,“ říká influencer s více jak milionem sledujících. „Pára zapůsobí tak, jako byste koláč koupili v pekárně čerstvě vytažený z pece,“ dodává s tím, že stejný postup jde zvolit i u pizzy.

Těhotnej kuchař také upozornil, že počítá s tím, že mu bude spousta lidí psát, že stačí koláč lehce pokapat vodou a vložit do mikrovlnky. „Že je to stejný a rychlejší. NENÍ! Kdyby bylo, tak to do tý mikrovnky přece strčím, ne?“ píše na svém facebookovém profilu.

Pokud si raději než kupovaný koláč chcete dát domácí, nechte si inspirovat v našem videoreceptu a pusťte se do pečení:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více