Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimních dekorací máte spoustu, ale stále tomu něco chybí? Skvělou možností, jak netradičně ozdobit snídaňový stůl nebo pohostit návštěvy, jsou malé dýně z kynutého těsta. Můžete si být jistí, že sklidí obrovský úspěch, navíc si ohromně pochutnáte.

Kynuté těsto ve tvaru dýní je kreativní a zábavný způsob, jak připravit kynuté pečivo, které svým tvarem dýně připomíná. Tato dobrota je oblíbená zejména během podzimního období a svátků, protože dýně mají v té době svou sezónu a jsou typickou dekorací. Díky této sladké pochoutce přinesete podzimní atmosféru do vaší kuchyně i k jídelnímu stolu.

Jak připravit dýně z kynutého těsta?

Připravit dýně z kynutého těsta není nic těžkého. Jak na to? 

  • Připravíme si kynuté těsto podle oblíbeného receptu, rozdělíme ho na části a jednotlivé kousky zakulatíme do tvaru pevných bochánků.
  • První způsob: Vezmeme si provázek a svážeme bochánek do tvaru dýně. Nejprve na poloviny, poté na čtvrtiny, skončíme u osminek a necháme nakynout. 
  • Druhý způsob: Bochánek lehce zploštíme, po obvodu na 6–8 místech nastřihneme nebo nařízneme a pomoučenou vařečkou uděláme ve středu důlek.
  • Vytvořené dýně naskládáme na plech, obnovíme důlky a zapíchneme do nich oříšek. Potřeme rozšlehaným vejcem s trochou kurkumy a upečeme dozlatova. 

Kalendář Celý kalendář

Dýně z kynutého těsta jsou nejlepší hned po upečení 

Dýně z kynutého těsta si vychutnejte ihned po vychladnutí, protože další dny už to není ono. Existují však triky, jak udělat ze staršího sladkého pečiva zase lahůdku.  

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky