Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Whitney Houston milovala burgery a jednoduchou, ale výtečnou rajčatovou polévku se sýrem
Zdroj: Wikimedia Commons, John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com, CC BY-SA 2.0, a Freepik, azerbaijan_stockers/koláž Toprecepty.cz

Navždy ji proslavil ji film Osobní strážce, kde hrála tak trochu sama sebe. Talentovaná zpěvačka a herečka Whitney Houston by 9. srpna oslavila 60. narozeniny. Osud jí ale dopřál pouhých 48 let, které byly plné dramatických zvratů především v osobním životě.

Drastické diety, to nebylo nic pro ni

Jedna z neprodávanějších hudebních umělkyň všech dob byla především úplně obyčejnou ženou, která si ráda pochutnala na dobrém jídle. Na rozdíl od mnoha svých kolegyň nedržela žádné drastické diety, ani se nevyhýbala se červenému masu. Hamburger z hovězího masa s hranolky byl jejím oblíbeným jídlem. Milovala také typicky jižanské smažené kuře.

Měla to ráda ostré i sladké

Do jejího jídelního vkusu patřily také pikantní pokrmy a asijská kuchyně. Z té si během pobytu v Japonsku oblíbila sushi a tempuru (kousky ryb a zeleniny obalené v těstíčku a osmažené). Není divu, že si ráda pochutnávala i na mořských plodech a krevetovém koktejlu.

Ráda mlsala rýžové cereálie Fruity Pebbles. Během hudebních turné měla jen jeden zvláštní požadavek – sendviče s arašídovým máslem a hroznovým želé. A protože měla pořád chuť na sladké, často uzobávala i rozinky.

Krůtí sendvič s papričkami jalapeños byl posledním jídlem

Posledním jídlem, které  Whitney Houston objednala u pokojové služby hotelu Beverly Hilton, byl krůtí sendvič s papričkami jalapeños. Ten už nestačila dojíst. Byl nalezen v koupelně, kde se tragicky utopila ve vaně. Příčinou smrti bylo utonutí nešťastnou náhodou, k její smrti ale zřejmě přispěla i přispěla srdeční choroba a dlouhodobé užívání kokainu.

Tomatová polévka

Whitney si často a ráda dávala úplně obyčejnou rajčatovou polévku. Pokud si ji chcete připravit, budete potřebovat: 400 g krájených rajčat v konzervě, 2 čerstvá středně velká rajčata, 4 šalotky, 1 stroužek česneku, 2 dcl zeleninového bujónu, čerstvou bazalku, strouhaný parmazán, extra panenský olivový olej, sůl, mletý černý pepř. A jak na to?

  1. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkněte a nakrájejte taky nadrobno. Do česneku přidejte sůl a vytvořte hladkou směs. Rajčata nakrájejte na kostičky.
  2. V hrnci si rozpalte olivový olej, přidejte šalotky, česnek a chvíli restujte.
  3. Přidejte konzervu krájených rajčat, osolte, opepřete a přilijte zeleninový vývar.
  4. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte.
  5. Lístky bazalky natrhejte a zhruba polovinu přidejte do polévky.
  6. Servírujte v talířích, zakápněte trochou olivového oleje, ozdobte bazalkou a posypte strouhaným parmazánem.

Náš tip: Z rajčat si kromě polévky můžete připravit také pikantní falešný „tatarák“ podle našeho videoreceptu.

Zdroje informací:

soyummy.com: Surprisingly Humble Foods Whitney Houston Used to Eat

1051thebounce.com: 5 Facts You Didn’t Know About Whitney Houston On Her Birthday

soundpasta.com: 30 Rare and Interesting Facts About Whitney Houston 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více