Rajčatové topinky

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 12 názorů

Suroviny

4 krajíčky chleba
2 dobrá vyzrálá rajčata
česnek
olivový olej
sůl
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Topinky opečeme do křupava, kdo chce, může nasucho v troubě. Horké topinky potřeme česnekem. Rajčata rozpůlíme a řeznou stranou opatrně roztíráme po topince.

  2. Topinku pokapeme olejem, použila jsem lehce pikantní v rozprašovači. Nakonec osolíme podle chuti a opepříme. Přizdobíme bazalkou a hned podáváme.

Poznámka

Recept je z blogu Dobré jedlo. Zaujal mě svou jednoduchostí. A protože je zrovna doba dobrých a chutných rajčat, recept jsem vyzkoušela. Topinky jsou moc dobré a rychlé na přípravu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 494 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatové topinky

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Promiňte ale mám výhradu k videu..omlouvám se, ale já píši pokapeme olejem nebo použiju rozprašovač. Ale takhle politou topinku olejem bych nedala. Nehledě na to, že si z toho na FB dělají srandu.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Znám jako Katalánské tousty. Krásná fotka :yes:

    Odpovědět

  • houba houba

    Před lety se u nás ani netušilo že existuje nějaká bruschetta a dělaly se jen topinky. Dávný recept, pomazat je česnekem a rajčetem. Takže klidně "rajčatová topinka". Jsme Češi!

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    yanull: Jani určitě se svými dobrými rajčaty vyzkoušej..rychlé a dobré..:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Ivace64: Ivanko děkuji.. i nám to chutnalo..:-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    yanull: dala jsem na to včera ještě čedar a dobrota, ale ten hermelín taky musí být dobrota..:-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Miládko, hned včera si manžel vyzkoušel sám topinky podle Tebe, jen jsem mu řekla, jak a co, ale pak si na ně dal ještě nahrubo strouhaný čedar a bylo to taky moc dobré, přidávám fotečky:-K:-*

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

  • Miquel Miquel

    Toto je typické pro oblast Katalánska, kde se to jmenuje Pa amb tomàquet (chléb s rajčetem) a také pro Mallorcu kde tomu říkají Pa amb oli (chléb s olejem). Podává se šunkou, salámem, sýrem, atd.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    casino: No bruschetta je myslím trochu něco jiného.. tam jsou rajčata nakrájená na kousky..Tohle je né podle mně ale podle blogu nazváno....Pan con tomate (chlieb s paradajkou). Kde se rajče roztírá..:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    " Rajčatové topinky"
    No a někteří tomu říkají bruschetta, že ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Zajímavý recept, musím ho Miládko vyzkoušet. Zatím nemám ještě vyzrálé rajče, ale snad se brzy dočkám. Také jsem si vzpomněla, jak jsme kdysi mleli rajčata na masovém mlýnku, smíchali se solí , plnili do skleniček a přidávali do polévky. Možná by šly topinky potřít touto méně osolenou směsí a třeba na nich rozpustit hermelín. Místo opékání nasucho v troubě je vkládám do topinkovače ;-):-K.

    Odpovědět

Tématické fráze: topinky recept rajčatový pikant na topinky topinka s s rajčaty topinka recept recept na přípravu z rajčat rajčata na topince rajcata na topinky na topinky s rajčaty rajčatová směs na topinky rajčata na na topinky topinky v troube jak se jmenuje opečená bageta s rajcaty recept na topinky s rajcaty topinky nasucho rajčata na topinku recepty z rajčat rajčata-recepty

Zapomněl/a jsem heslo