

Rizoto
Suroviny 4-6 porcí
- 4 sáčky uvařené rýže
- sterilovaná kukuřice
- vepřové maso (kuřecí nebo vepřová konzerva)
- sterilovaný hrášek
- sůl
- mletý pepř
- grilovací koření
- lečo
- česnek
- olej
- cibuli
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme sterilované lečo (pokud je slanější, solíme pokrm až ke konci, abychom nepřesolili). Přidáme zbylé maso od oběda i s výpekem, který zůstal.
Přidáme uvařenou rýži, hrášek, kukuřici (kdo má rád, může přidat žampiony), mletý pepř, grilovací koření, česnek, řádně promícháme. Podáváme se salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto
-
babí hněv : ale no tak.....tento rcp je tu 7 rokov a odvtedy uz preslo tolko osvety co sa tyka pripravy pokrmov, ze autorka sa uz urcite posunula vo vareni dopredu.
-
Pardon, ale tohle není risotto. To pravé je dokonce jednodušší na přípravu a je výborné. Tento rýžový sálat patří do roku 76.
-
zdravim...jsem vyuceny kuchar a muzu rict ze grilovane koreni a veprova konzerva do ryzota nepatri!!je to studentske jidlo to ano ale tyhle 2 veci?to bych se neodvazil podavat ani bezdomovci..75% lidi vubec nevi co jedi a na chuti to nepozna..navic nectou co jidlo obsahuje a jeste horsi je ze vubec neumi cist..
-
Rizoto jako hlavní chod je výborné dá se dělat na několik variant z několika druhu masa i uzenin zelenina tam nesmí chybět i některé sýry některým tento pokrm nechutná ale mě ano z pozdravem.Ben
-
Je to dobré jídlo ale musí se dobře upravit a ne odfláknout. Maso si dávám čerstvé vepřové plecko nakrájím na malé kostičky maso obalím v solamylu a nechám odpočinout,zeleninu mražená Čina není tam hrášek(kdo má rád hrášek tak je v mražené zelenině Asia) který nemusím jinak slušná kvalita kterou podusíte na másle a místo sole solím Podravkou.Maso na prudce osmahnete zvlášť a hlídáte měkost masíčka nesmažit dlouho no a rýže uvařit klasika.Koření pepř a lžička červené sladké papriky a vše dobře promastit co kdo má rád máslo nebo lžíce sádla olej kdo co si zvolí posypat sýrem okurka k tomu, nemá to chybu jeto jen pro gurmány.
-
tak nám to nepiš to není naše věc
-
Ja rizoto nerada ale tento recept používá mamka k večeři když tam jsem a někdy odjedu az v 8 večer tak to děla k večeři to mi děla schválně
-
popelnice: hold studentske jidlo no
-
moc jako rizoto mě to nepřipadá a pokud tam dáte nějakou tu vepřovou konzervu tak z toho bude možná tak totální rýžová sračka a né rizito.. Lidi čtěte co ty konzervy obsahují a myslete než uvaříte nějaký zbytkový sajrajt,
-
kolik to je nevím já používám prostě rýži v sáčcích ,tak si to zvážite,nebo to by to mělo být na krabici
-
mužu se zeptat kolik je 125 dkg na sačky ryže ??? (odpovidejte co nejdřive) dekuji
-
MoniqueLaMutti:Souhlasím, dost z nás dělá ze zbylého masa rizoto, u nás ho dělával taťka už od mého dětství a není na tom nic špatného.
Komu se to nelíbí, tak ať to nevaří a ani to nemusí komentovat -
hele ono tohle není úplně zlý, proč ohrnovat nos nad zbylým masem??? já dělám občas rizoto také tak že oberu kuře z předchozího dne. kukuřici tam dávám taky a ještě hromadu jiné zeleniny, nevypadá to špatně a je to moc dobré. rýži vařím ve vývaru, ne v obyčejné vodě, nasákne chuť vývaru. a hromada sýra nakonec to jenom završí
-
tak neco takovyho bych se opravdu neodvazil podavat
-
R::D jojo to me rozesmálo