Rizoto
Kam se hrabe plovoucí italské risotto od Italů. Naše česká varianta je prověřená a oblíbená napříč generacemi. Česká klasika je bohatě sypaná strouhaným eidamem a chybět nesmí ani kyselá okurka.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 7 491 kJ / 1 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 400,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2016 23:22
babí hněv : ale no tak.....tento rcp je tu 7 rokov a odvtedy uz preslo tolko osvety co sa tyka pripravy pokrmov, ze autorka sa uz urcite posunula vo vareni dopredu.
29. 12. 2016 19:53
Pardon, ale tohle není risotto. To pravé je dokonce jednodušší na přípravu a je výborné. Tento rýžový sálat patří do roku 76.
16. 1. 2016 12:25
zdravim...jsem vyuceny kuchar a muzu rict ze grilovane koreni a veprova konzerva do ryzota nepatri!!je to studentske jidlo to ano ale tyhle 2 veci?to bych se neodvazil podavat ani bezdomovci..75% lidi vubec nevi co jedi a na chuti to nepozna..navic nectou co jidlo obsahuje a jeste horsi je ze vubec neumi cist..

29. 12. 2015 10:34
Rizoto jako hlavní chod je výborné dá se dělat na několik variant z několika druhu masa i uzenin zelenina tam nesmí chybět i některé sýry některým tento pokrm nechutná ale mě ano z pozdravem.Ben
19. 11. 2014 06:54
Je to dobré jídlo ale musí se dobře upravit a ne odfláknout. Maso si dávám čerstvé vepřové plecko nakrájím na malé kostičky maso obalím v solamylu a nechám odpočinout,zeleninu mražená Čina není tam hrášek(kdo má rád hrášek tak je v mražené zelenině Asia) který nemusím jinak slušná kvalita kterou podusíte na másle a místo sole solím Podravkou.Maso na prudce osmahnete zvlášť a hlídáte měkost masíčka nesmažit dlouho no a rýže uvařit klasika.Koření pepř a lžička červené sladké papriky a vše dobře promastit co kdo má rád máslo nebo lžíce sádla olej kdo co si zvolí posypat sýrem okurka k tomu, nemá to chybu jeto jen pro gurmány.

26. 6. 2014 12:01

26. 6. 2014 11:58
Ja rizoto nerada ale tento recept používá mamka k večeři když tam jsem a někdy odjedu az v 8 večer tak to děla k večeři to mi děla schválně


1. 3. 2014 19:16
popelnice: hold studentske jidlo no

1. 3. 2014 19:15
moc jako rizoto mě to nepřipadá a pokud tam dáte nějakou tu vepřovou konzervu tak z toho bude možná tak totální rýžová sračka a né rizito.. Lidi čtěte co ty konzervy obsahují a myslete než uvaříte nějaký zbytkový sajrajt,

3. 6. 2013 18:20
kolik to je nevím já používám prostě rýži v sáčcích ,tak si to zvážite,nebo to by to mělo být na krabici

3. 6. 2013 14:02
mužu se zeptat kolik je 125 dkg na sačky ryže ??? (odpovidejte co nejdřive) dekuji
23. 3. 2013 21:31
MoniqueLaMutti:Souhlasím, dost z nás dělá ze zbylého masa rizoto, u nás ho dělával taťka už od mého dětství a není na tom nic špatného.
Komu se to nelíbí, tak ať to nevaří a ani to nemusí komentovat
Komu se to nelíbí, tak ať to nevaří a ani to nemusí komentovat

20. 3. 2013 10:57
hele ono tohle není úplně zlý, proč ohrnovat nos nad zbylým masem??? já dělám občas rizoto také tak že oberu kuře z předchozího dne. kukuřici tam dávám taky a ještě hromadu jiné zeleniny, nevypadá to špatně a je to moc dobré. rýži vařím ve vývaru, ne v obyčejné vodě, nasákne chuť vývaru. a hromada sýra nakonec to jenom završí

5. 3. 2013 16:36
tak neco takovyho bych se opravdu neodvazil podavat

22. 2. 2013 09:07
R::D jojo to me rozesmálo
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Čokoládové tyčinky s nutellou a oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové preclíky
Přidáno před 14 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 14 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 22 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 22 hodinami
Drůbeží játra na paprice z pánve
Přidáno 29. 11. 2023 08:14
Právě bylo uvařeno:
Marocké kuře
bartonik uvařila před 2 minutami
Chilli con carne
Fitulka uvařila před 14 minutami
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Fitulka uvařil před 18 minutami
Pečené žampiony
radekhk uvařila před 43 minutami
Šlehačková roláda bez mouky
cruchot uvařila před 1 hodinou
Fanta řezy
Beruna uvařila před 1 hodinou
Jednoduché toastíky s uzeným lososem
Moanka uvařila před 2 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Pravoslav uvařila před 4 hodinami
Šunkofleky se sýrem
kimlo uvařila před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pavel68 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: rizoto rizoto recept ryzoto rizeto recept na rizoto rísoto recepty na rizoto top recepty rizoto recepty rizoto recept rizoto ryzeto rizoto recepty rizito jak se dělá rizoto risoto recepty recept na ryzoto risoto recept recept na rizeto rizeto recept recepty - risoto
Suroviny: rýže, kukuřice sterilovaná, maso vepřové, hrášek sterilovaný, sůl, pepř mletý, koření grilovací, lečo, česnek, olej, cibule
Rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLwg
25 názorů