Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět nejoblíbenějších jídel prince Harryho: Miluje moučníky s banány, pálivé kuře z fastfoodu a nikdy neodolá šťavnatému lososu
Zdroj: Wikimedia Commons, Minerva97, CC0, a Freepik, senivpetro, koláž Toprecepty.cz

Vychován byl sice v královské rodině, ale díky své mamince Dianě mohl Harry stejně jako jeho starší bratr William zkusit, co chutná britským poddaným za branami paláce. A co dnes patří mezi nejoblíbenější jídla prince Harryho?

Pálivé kuře

Kuře je v královské rodině oblíbeným pokrmem. Následník britského trůnu William se netají tím, že pečené kuře si s manželkou Kate i dětmi rádi dopřávají k večeři. Podobné chutě má i jeho mladší bratr Harry. 

Pečené kuře bylo také prvním jídlem, které si společně s tehdy ještě budoucí manželkou Meghan připravovali k večeři. Rozdíl je v tom, že zatímco starší syn krále Karla III. má rád úplně obyčejné pečené nebo grilované kuře, Harry preferuje pikantní ostré kousky. Jeho favoritem je smažené pálivé kuře peri-peri, pro které si chodí do sítě restaurací Nando´s.

Newyorský steak

V Americe si Harry rád zajde do restaurace na tzv. newyorský steak, který se připravuje z pravé hovězí svíčkové. Před přípravou se maso na chvíli vloží do marinády z olivového oleje, jemně nakrájených stroužků česneku, sójové omáčky, pepře a tymiánu. Princ Harry steak rád zapíjí dobrým červeným vínem.

Anglický pudink

Harry ve své knize také prozrazuje, že jedním z jeho oblíbených dezertů je tzv. bread pudding (něco jako naše žemlovka). Možná si toto jídlo zamiloval i proto, že patřilo k těm, na kterých „ujížděla“ i jeho maminka princezna Diana, která občas zašla do královské kuchyně a poprosila o tento dezert. Než ho kuchař připravil, povídala si s ním a ujídala rozinky. 

Pečený losos

Pečený šťavnatý losos je také princovým favoritem. To zdědil po svém dědečkovi princi Filipovi. Ostatně Harry je mu dost podobný, a to nejen zrzavými vlasy, ale i stejně svérázným smyslem pro humor. Na lososa, který chutná princi Harrymu, budete potřebovat:

  • 3 papriky (nejlépe po jednom kusu žluté, oranžové a červené)
  • olivový olej
  • 2 filety z lososa
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce nakrájených sušených rajčat
  • 1 lžíce kaparů
  • hrst bazalky
  1. Papriky nakrájejte na proužky. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a dejte na 15 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
  2. Zeleninu vyjměte a dejte stranou. Na plechu místo ní dejte filety z lososa. Osolte, opepřete a vraťte plech do trouby na dalších 10 až 12 minut.
  3. Mezitím smíchejte nakrájená sušená rajčata, kapary a nasekanou bazalku a přidejte pár minut před koncem pečení k filetům lososa. Vypněte troubu, přidejte pečené papriky, podle chuti osolte a podávejte s vařenými brambory.

Moučníky s banány

Harry od dětství miluje banány. V první řadě samozřejmě ty čerstvé, ale chuť banánů ocení například ve zmrzlině nebo v různých dezertech. Například nikdy neodolá banánovému dortu s máslovo-tvarohovým krémem ochuceným vanilkou a limetkou. Má rád banánový flan nebo banánový chlebíček se zázvorem a kousky čokolády. To prý doma rodince peče i jeho manželka Meghan.

Zdroje informací:

tapasmagazine.es/en: Prince Harry’s (and his mother Diana’s) top 5 favourite foods, according to his biography

mashed.com: Here's What Prince Harry Typically Eats

cheatsheet.com: Prince Harry Loves Eating Bananas But Hates Pizza, Apparently

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více