

Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suroviny 4 porce
- 400-500 g špaget
- 150 g pancetty nebo anglické slaniny
- 8 žloutků
- 4 lžíce pecorina
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.
Mezitím vaříme dobře osolenou vodu na špagety a do vroucí je vsypeme.
V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z těstovin.
Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno - sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.
Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).
Poznámka od kuchařky
Podle pořadu S Italem v kuchyni
Vím, že podobné recepty tu již máme, ale tento italský zatím chybí...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Autentické špagety carbonara podle Emanuela
-
Moc dobré, opavdu souhra chutí, to pecorino tam moc nevyčnívá, toho jsem se trošku bála, syn ho nemusí. Akorát jsem barbar, který nemusí těstoviny na skus, nevím proč
.
-
Skvělý a opravdu oroginální italský recept, tak jak jsem jej poznal v zemi původu..
-
Výborné ! Přidala jsem jen při restování slaniny česnek a moc jsme si pochutnali ! Výborné
-
Zkousela jsem je dnes poprve, je to rychle a hlavne vynikajici....
-
"...vše promícháme, až směs zatuhne."
No, pokud směs zatuhne, tak je něco blbě -
Super
-
Bravo.Přesně takhle je dělám já a jsou fakt výborné.Žádná smetana, nebo nedej bože eidam....
.
-
Dnes je mám v merku, tak držte palečky, aby se povedly. Je to tak jednoduché a ještě mě nikdy nenapadlo si je udělat
Nicméně zkusím ještě posypat čerstvou petrželkou
-
Alena: Děkuji Vám i všem předchozím kladně hodnotícím. Jsem ráda, že se podle mých receptů zde dobře vaří, o to jde. Protože já jsem takový snaživý amatér, který své úspěchy v kuchyni rozdává dál, a vždycky jím budu...
Konkrétně tento recept jsem do puntíku obšlehla z pořadu "S Italem v kuchyni"..
Bodů se vzdávám a přeposílám je italským autorům... -
Eliza: Elizo, moc díky za tento recept, dnes jsme si moc pochutnali. Vaše recepty jsou mi často předlouhou a ani dnes nezklamaly !
Díky!
-
miluji špagety a tyto patří mezi moje oblíbené..
-
Ještě jsem nevyzkoušela, ale už se mi sbíhají sliny. Pancetta je dost drahá a anglická nebývá vždy kvalitní, ale už mám vyzkoušenou prodejnu, kde mají výborný a i skoro libový staročeský špek, tak ho použiju. Dávám za jedna.
-
dík..určite budú pribúdať
-
Moc všem děkuji za pochvaly.
Ivanko, ani netušíš, jak miluju Tvoje fotografie - hlavně ty pod mými recepty....Je to vždycky pohlazení a tím, že se vracíš k mým vložeým receptům, vyjadřuješ důvěru a já Ti za ni moc děkuju. Těším se na další Tvoje obrázky...
-
Eli,nemám to zďaleka také profesionálne ako ty
a dala som celé vajcia,čo asi neni správne,ale páčilo sa mi,že tam neišla podľa tohto receptu tá smotana...musím povedať,že takéto špagety som robila prvý raz,ale boli geniálne
aj keď nevyzerajú