

Housky na hamburger
Suroviny 11 ks
- 560 g polohrube mouky
- 240 ml mleka
- 30 g čerstveho drozdi
- 6 lžic rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1,5 lžice cukru
- 1 lžička soli
- žloutek na potřeni
- sezam na posypani
Postup přípravy receptu
Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a rozmícháme. Mouku smícháme se solí, přidáme vejce, rozmícháme droždí (nečekala jsem na kvásek, droždí jsem věřila a fungovalo to), máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple cca 1 hodinu kynout.
Poté z těsta tvoříme malé placaté bochánky (nemusíme podsypávat moukou, těsto nelepí), které přendáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout (cca 1 hodinu).
Nakynuté bochánky lehce zploštíme dlaní ruky, při pečení opět naběhnou, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka, posypeme sezamem a při 180°C (vrchní a dolní ohřev) cca 15-20 minut pečeme.
Poznámka od kuchařky
Testo je mozne delat v domaci pekarne.
inspirace na: www.domacipekarny.dama.cz (mirne upraven podil mouky,v original receptu je uvedeno 500g, coz bylo malo)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Housky na hamburger
-
Vyborne. Skvely recept. Testo nelepi a krasne vybehly. Doporucuji
-
Dnes upečeno , vyšlo mi to na 10 velkých bulek. Po vypracování jsem těsto behem kynutí dvakrát srazila v míse a housky pak kynuly ještě určitě víc než půl hodiny na plechu. Krásný recept.
-
Jsou trochu hutnejsi, ale vyborne.
Mela jsem 9 velkych a 2 mensi. Urcite budu pect i na jina jidla nez jen burgery... napr. mam v planu je udelat k dusene mrkvicce, to bude dobrota.
S testem se skvele pracuje, krasne kynulo. Behem peceni jsem trikrat potrela vajickem a na zacatku sypala cernym sezamem. Pridavam foto, pokud nevadi.
-
Dělal jsem dle receptu akorát z dvojité dávky ,vše jsem vážil a vznikla kaše .Musel jsem přidat mouku . Pak šlo vše ok nakonec jsem vyrobil 24 bulek .Nechal vykynout dal do konvektomatu a pekl na 180 18 min s přidáním 20% páry. Buky chuťově vynikající . Jen si myslím že by mohli být větší. Na jednu padlo více jak deset deka těsta . Když to porovnám z těmi dostupnými na trhu tak ty jsou hmotnostně lehčí , ale na objem větší. Nebo jsem někde udělal chybu ?
-
Dneska upečeno a myslím, že bude obr úspěch. K obědu jsme si daly s dcerou a večer budou pro chlapy. Jsou vynikající a i s těstem se výborně pracuje.
Přidávám fotku, pokud nevadí.
-
nejlepší housky na hambáče
-
Výborné bulky, rodina si je moc chválí .. děláme je u nás často a a já jsem moc spokojená že se vždy sní a ještě s to mám s pochvalou
.. dávám
a děkuji za tento recept ;)
-
Tak zaděláno, vykynuto, upečeno, doladěno a nakonec sežr......
, byly moc super.
-
Už je zase peču, jsou výborné. Nedělám hamburgery, máme to jako housku a všichni si je nemohou vynachválit. Fakt dobrota.
-
tak upečeno. Ježíši, to je dobrota, dávám 100
-
Tak jsem je zkusila, jenže jsem udělala jednu blbost, podle odhadu jsem dala asi 120 g másla, řekla jsem si, že jedna lžíce je asi 20 gramů, ale pak jsem to zapomněla dávat tou lžící. Takže těsto výborné, nelepivé, řeknu spíše úžasné a teď se pečou (mám jich 11 ks) a těším se na ně, protože v ledničce čeká vajíčková pomazánka.
-
myslíte že tam můžu dát i ovesnou mouku?
-
vypadají dobře
-
-
Úplně slyším, jak volají...." rozkroj nás....oblož nás....namaž nás....sněz nás " asi je vyslyším