Která jídla (ne)dělají dobře jednotlivým znamením horoskopu? Vodnář by se měl vyhnout polotovarům a Střelec knedlíkům
17. 10. 2024 Životní styl
Milujete knedlíky se švestkami a nemůžete odolat dortíku se šlehačkou, zatímco váš partner potřebuje každý den pořádný kus masa a sladké ho nechává klidným? Každý z nás má jiné chuťové preference, které tak trochu ovlivňují i hvězdy.
Pro každého něco jiného
Když jdete do restaurace na oběd nebo na večeři, většinou si každý z rodiny či přátel objedná něco jiného. Stejně tak doma hospodyňky musí brát v úvahu chutě jednotlivých členů rodiny. Znamení horoskopu, ve kterém jsme se narodili, nám dalo do vínku i oblíbenou skladbu jídelníčku.
Mohlo by vás zajímat
Beran (21. března – 19. dubna):
Co mají rádi: Temperamentní jedinci ve znamení Berana si pochutnají na kořeněných jídlech, uvítají mexické tacos a ke všemu potřebují spoustu čerstvého zeleninového salátu.
Co jim nedělá dobře: Nezavděčíte se jim těžkými pomalu připravovanými jídly, tedy klasickou českou kuchyní.
Býk (20. dubna – 20. května):
Co mají rádi: Býci jsou gurmáni, kteří si zakládají na kvalitních surovinách. Proto i relativně obyčejný řízek připraví z telecí kýty a dodají k němu vídeňský bramborový salát.
Co jim nedělá dobře: Fast foodům se vyhýbají, nedělají dobře jejich trávení stejně jako polotovary.
Blíženci (21. května – 20. června): T
Co mají rádi: Blíženci rádi chodí do společnosti a na večírky, kde vyhledávají sushi, saláty i drobné chuťovky, aby si užili do nejvíc různých chutí.
Co jim nedělá dobře: Hospodské hotovky jim nechutnají, což je dobře, protože přepálený tuk či přihřívané omáčky jim způsobují žaludeční potíže.
Mohlo by vás zajímat
Rak (21. června – 22. července):
Co mají rádi: Rodinně založení Raci mají nejraději domácí stravu, ale zároveň rádi objevují nové chutě, třeba asijské nebo arabské kuchyně.
Co jim nedělá dobře: Nevhodná je pro ně přemíra sacharidů ve stravě, tedy moučníků a příloh.
Lev (23. července – 22. srpna):
Co mají rádi: Tak trochu snobský Lev miluje gurmánské a vizuálně přitažlivé pokrmy. S grácií a noblesou sobě vlastní vyžaduje dokonale připravené a dobře vypadající i pečené brambory.
Co jim nedělá dobře: Na přípravu jednoduchá a chuťově nevýrazná jídla pro ně rozhodně nejsou lákavá.
Panna (23. srpna – 22. září):
Co mají rády: Praktické Panny na experimenty neužijete, stačí jim čerstvé suroviny, z kterých vykouzlí chuťově vynikající klasiku. Chutná jim například voňavá bramboračka.
Co jim nedělá dobře: Rozhodně neocení mastné pokrmy nebo pokrmy z polotovarů.
Mohlo by vás zajímat
Váhy (23. září – 22. října):
Co mají rády: Šarmantní Váhy si rády zajdou na jídlo do restaurace, hledají především ty s menu z různých zemí. Ocení především středomořskou kuchyni.
Co jim nedělá dobře: Těžce je jim po sladkých pokrmech nebo buchtách a koláčích z kynutého těsta.
Štír (23. října – 21. listopadu):
Co mají rádi: Lidé, kteří se narodili ve znamení Štíra, milují chutově výrazné a exotické pokrmy, indická kuchyně je pro něj jako dělaná.
Co jim nedělá dobře: Přiliš sladkým dezertům, čokoládovým tyčinkám nebo bonbónům by se měli vyhnout.
Střelec (22. listopadu – 21. prosince):
Co mají rádi: Dobrodružná povaha Střelce miluje poznávat svět prostřednictvím jídla. Street food je pro ně zážitkem v jakékoli zemi.
Co jim nedělá dobře: Houskové i karlovarské knedlíky jim doslova leží v žaludku.
Mohlo by vás zajímat
Kozoroh (22. prosince – 19. ledna):
Co mají rádi: Kozoroh pečlivě plánuje jídelníček a neobejde se bez masa. I u klasické kuchyně volí odlehčené varianty. Místo svíčkové si tak raději dá hovězí na zelenině.
Co jim nedělá dobře: Módní pokrmy (například sushi) ani módní kuchyně (třeba vietnamská) ho rozhodně nenadchnou.
Vodnář (20. ledna – 18. února):
Co mají rádi: Vodnář rád zkouší různé i netradiční kombinace chutí. Sladkokyselá ryba s netradičními ingrediencemi uspokojí jeho chuťové pohárky.
Co jim nedělá dobře: Průmyslově zpracovaným potravinám i mraženým polotovarům by se měla raději vyhnout.
Ryby (19. února – 20. března):
Co mají rádi: Snadno ovlivnitelné Ryby podléhají módním trendům i v gastronomii. Mnohé Ryby v posledních podlehly tzv. raw stravě.
Co jim nedělá dobře: Po pizze z rychlého občerstvení se necítí úplně nejlépe stejně jako croissantech z obchodu.
Náš tip: Máte rádi moderní gastronomii i regionální potraviny? Možná právě vás inspiruje festival chutí, dobrého jídla a pití – Zimní Apetit piknik.
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
timesofindia.indiatimes.com: Food to Eat and Avoid Based on Your Zodiac Sing
Témata
Apetit piknik 2025
Jarní Apetit piknik se uskuteční 14. června 2025 od 10:00 do 19:00 v parku Grébovka. Vstup je jako vždy zdarma.
Apetit piknik je oblíbená gastro akce plná prodejců, kulinářů, jedinečných pop-up restaurací. Na jarním Apetit pikniku můžete po celý den ochutnávat dobroty oblíbených prodejců. K nim vám naservírujeme spoustu skvělé zábavy. Těšte se na známé tváře, workshopy, hudbu a další lahůdkový program, který si užije opravdu každý. Je připraven i program pro děti.
Slavné tváře na Apetit pikniku
Moderátorkou Apetit pikniku bude, stejně jako v minulých letech, Kristina Kloubková, která uvede množství výjimečných hostů z kulinářského světa. Dorazí Marek Raditsch, šéfkuchař a člen Akademie Bocus d'Or. Těšit se můžete také na Helenu Fléglovou a řadu dalších.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar
Někdo by ji nepozřel ani za nic, jiní si ji… Číst více
Falešná dršťková polévka z hub: Vylepšíte ji netradičními přísadami! Víte, které to jsou?
Vadí vám na dršťkové polévce právě dršťky?… Číst více
Uvařte si indický čočkový dhal. Tohle jídlo voní kořením a zvládnete je připravit snadno doma!
Už jste někdy ochutnali indický pokrm dhal? V… Číst více
Jak uvařit polentu? Při správném postupu může být pochoutkou pro gurmány
Možná jste od někoho slyšeli, že si pochutnával na jídle, kde byla přílohou polenta nebo přímo na polentových plackách či polentovém koláči...? Co to… Číst více
Kukuřičná kaše polenta je skvělá příloha. Dá se ochutit mnoha způsoby a jdou z ní udělat i netradiční hranolky
Jestliže jste polentu ještě nevařili, je načase… Číst více
Jakou kaši uvařit k snídani. Jednoduché, zdravé a vydatné recepty pro začátek nového dne
Rychlá a výživná snídaně Pokud spěcháme, někdy sáhneme po instantních výrobcích, ale uvařit si kaši je docela rychlá záležitost. Vyplatí se to,… Číst více
Jak připravit polentu. Můžeme ji péct, zapékat a dokonce grilovat. Základem je ochucená kukuřičná kaše, kterou připravíme podle návodu
Polenta sama o sobě nemá výraznou chuť, záleží tedy na nás, jak ji ochutíme a čím ji doplníme. Polentu můžeme uvařit buď z kukuřičné krupice nebo… Číst více
Světový den drštěk
Dršťky se někdy neprávem považují na podřadnější vnitřnosti, avšak i z nich lze připravit opravdovou delikatesu! Ke všemu ještě obsahují jen málo… Číst více
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Dršťky jsou nakrájené hovězí předžaludky (existují však i vepřové), které snadno koupíme v obchodě s potravinami či v řeznictví. Obsahují málo tuků a… Číst více
Dokonalá červená řepa: Zachutná vám s kozím sýrem, balzamikovým octem i s čokoládou
Červená řepa je přímo ideální podzimní zeleninou.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více