Která jídla (ne)dělají dobře jednotlivým znamením horoskopu? Vodnář by se měl vyhnout polotovarům a Střelec knedlíkům
17. 10. 2024 Životní styl
Milujete knedlíky se švestkami a nemůžete odolat dortíku se šlehačkou, zatímco váš partner potřebuje každý den pořádný kus masa a sladké ho nechává klidným? Každý z nás má jiné chuťové preference, které tak trochu ovlivňují i hvězdy.
Pro každého něco jiného
Když jdete do restaurace na oběd nebo na večeři, většinou si každý z rodiny či přátel objedná něco jiného. Stejně tak doma hospodyňky musí brát v úvahu chutě jednotlivých členů rodiny. Znamení horoskopu, ve kterém jsme se narodili, nám dalo do vínku i oblíbenou skladbu jídelníčku.
Mohlo by vás zajímat
Beran (21. března – 19. dubna):
Co mají rádi: Temperamentní jedinci ve znamení Berana si pochutnají na kořeněných jídlech, uvítají mexické tacos a ke všemu potřebují spoustu čerstvého zeleninového salátu.
Co jim nedělá dobře: Nezavděčíte se jim těžkými pomalu připravovanými jídly, tedy klasickou českou kuchyní.
Býk (20. dubna – 20. května):
Co mají rádi: Býci jsou gurmáni, kteří si zakládají na kvalitních surovinách. Proto i relativně obyčejný řízek připraví z telecí kýty a dodají k němu vídeňský bramborový salát.
Co jim nedělá dobře: Fast foodům se vyhýbají, nedělají dobře jejich trávení stejně jako polotovary.
Blíženci (21. května – 20. června): T
Co mají rádi: Blíženci rádi chodí do společnosti a na večírky, kde vyhledávají sushi, saláty i drobné chuťovky, aby si užili do nejvíc různých chutí.
Co jim nedělá dobře: Hospodské hotovky jim nechutnají, což je dobře, protože přepálený tuk či přihřívané omáčky jim způsobují žaludeční potíže.
Mohlo by vás zajímat
Rak (21. června – 22. července):
Co mají rádi: Rodinně založení Raci mají nejraději domácí stravu, ale zároveň rádi objevují nové chutě, třeba asijské nebo arabské kuchyně.
Co jim nedělá dobře: Nevhodná je pro ně přemíra sacharidů ve stravě, tedy moučníků a příloh.
Lev (23. července – 22. srpna):
Co mají rádi: Tak trochu snobský Lev miluje gurmánské a vizuálně přitažlivé pokrmy. S grácií a noblesou sobě vlastní vyžaduje dokonale připravené a dobře vypadající i pečené brambory.
Co jim nedělá dobře: Na přípravu jednoduchá a chuťově nevýrazná jídla pro ně rozhodně nejsou lákavá.
Panna (23. srpna – 22. září):
Co mají rády: Praktické Panny na experimenty neužijete, stačí jim čerstvé suroviny, z kterých vykouzlí chuťově vynikající klasiku. Chutná jim například voňavá bramboračka.
Co jim nedělá dobře: Rozhodně neocení mastné pokrmy nebo pokrmy z polotovarů.
Mohlo by vás zajímat
Váhy (23. září – 22. října):
Co mají rády: Šarmantní Váhy si rády zajdou na jídlo do restaurace, hledají především ty s menu z různých zemí. Ocení především středomořskou kuchyni.
Co jim nedělá dobře: Těžce je jim po sladkých pokrmech nebo buchtách a koláčích z kynutého těsta.
Štír (23. října – 21. listopadu):
Co mají rádi: Lidé, kteří se narodili ve znamení Štíra, milují chutově výrazné a exotické pokrmy, indická kuchyně je pro něj jako dělaná.
Co jim nedělá dobře: Přiliš sladkým dezertům, čokoládovým tyčinkám nebo bonbónům by se měli vyhnout.
Střelec (22. listopadu – 21. prosince):
Co mají rádi: Dobrodružná povaha Střelce miluje poznávat svět prostřednictvím jídla. Street food je pro ně zážitkem v jakékoli zemi.
Co jim nedělá dobře: Houskové i karlovarské knedlíky jim doslova leží v žaludku.
Mohlo by vás zajímat
Kozoroh (22. prosince – 19. ledna):
Co mají rádi: Kozoroh pečlivě plánuje jídelníček a neobejde se bez masa. I u klasické kuchyně volí odlehčené varianty. Místo svíčkové si tak raději dá hovězí na zelenině.
Co jim nedělá dobře: Módní pokrmy (například sushi) ani módní kuchyně (třeba vietnamská) ho rozhodně nenadchnou.
Vodnář (20. ledna – 18. února):
Co mají rádi: Vodnář rád zkouší různé i netradiční kombinace chutí. Sladkokyselá ryba s netradičními ingrediencemi uspokojí jeho chuťové pohárky.
Co jim nedělá dobře: Průmyslově zpracovaným potravinám i mraženým polotovarům by se měla raději vyhnout.
Ryby (19. února – 20. března):
Co mají rádi: Snadno ovlivnitelné Ryby podléhají módním trendům i v gastronomii. Mnohé Ryby v posledních podlehly tzv. raw stravě.
Co jim nedělá dobře: Po pizze z rychlého občerstvení se necítí úplně nejlépe stejně jako croissantech z obchodu.
Náš tip: Máte rádi moderní gastronomii i regionální potraviny? Možná právě vás inspiruje festival chutí, dobrého jídla a pití – Zimní Apetit piknik.
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
timesofindia.indiatimes.com: Food to Eat and Avoid Based on Your Zodiac Sing
Témata
Apetit piknik 2025
Jarní Apetit piknik se uskuteční 14. června 2025 od 10:00 do 19:00 v parku Grébovka. Vstup je jako vždy zdarma.
Apetit piknik je oblíbená gastro akce plná prodejců, kulinářů, jedinečných pop-up restaurací. Na jarním Apetit pikniku můžete po celý den ochutnávat dobroty oblíbených prodejců. K nim vám naservírujeme spoustu skvělé zábavy. Těšte se na známé tváře, workshopy, hudbu a další lahůdkový program, který si užije opravdu každý. Je připraven i program pro děti.
Slavné tváře na Apetit pikniku
Moderátorkou Apetit pikniku bude, stejně jako v minulých letech, Kristina Kloubková, která uvede množství výjimečných hostů z kulinářského světa. Dorazí Marek Raditsch, šéfkuchař a člen Akademie Bocus d'Or. Těšit se můžete také na Helenu Fléglovou a řadu dalších.
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Co připravit z vepřové krkovice? Možností je několik a výsledek bývá vždy šťavnatý
Vepřová krkovice patří mezi nejoblíbenější druhy masa díky své šťavnatosti, jemnosti a všestrannosti. Obsahuje jemné tukové mramorování, které jí… Číst více
Zabíjačka bez zabíjačky? Poradíme, jak zpracovat vepře bez porážky
Zabijačka je pro mnohé název akce plné masa, koření, chutí a vůní - ale také spousta práce s neustálým pohledem na zabitého a porcovaného pašíka, na… Číst více
Kdy se přidává mléko do škvarků? Nejčastěji až na konci, ale není to podmínkou
Koupě sádla nám díru do peněženky neudělá - při troše námahy si připravíme dobrotu, kterou lze použít do mnoha pokrmů. Jakou roli přitom hraje mléko… Číst více
Tlačenka v krabici podle Ostravskeho gastrošefa: Snadný způsob, jak si rychle připravit skvělou zabijačkovou pochoutku
Tlačenka patří ke skvostům české kuchyně,… Číst více
Smažák s netradiční tatarkou: Nevyteče, protože ho neobaluji jako všichni, říká influencer Ostravsky Gastrošef
Smažený sýr by se s trochou nadsázky dal nazvat… Číst více
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Pochoutkový salát patří k největším hitům ve… Číst více
Do netradičního chlebu ve vajíčku patří i párek: Jednoduché jídlo voní po tvarůžcích a předčí i originál
Jednoduchá a rychle připravená večeře se vždycky… Číst více
Škvarky: Časté otázky na dobrotu, která je vedlejším produktem při škvaření sádla
Škvarky jsou pro mnohé lidi chuťovkou, pro jiné zase zakázanou potravinou. Obliba škvarků je stále obrovská, a to hlavně mezi muži. Staré regionální… Číst více
Koblihy jsou nadýchané polštářky plněné marmeládou: Co o nich chcete ještě vědět?
Koblihy nejsou jen masopustním pečivem - připravujeme je po celý rok, protože jsou oblíbené jak mezi dětmi, tak mezi dospělými. Smaženým, peříčkově… Číst více
Pikantní utopenci podle Ostravskeho Gastrošefa: Influencer ukázal nejen fígl na přípravu cibule do nakládané klasiky
Utopenci, pochoutka, kterou si rádi dáme třeba k… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více