Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Zdroj: Profimedia a Toprecepty, koláž Toprecepty

Omáčky jsou u nás oblíbené. Taková svíčková s knedlíkem a brusinkami, sladkokyselá rajská nebo snad šípková ke kančímu, to je klasika. Češi jsou omáčkovými velmistry, ale kdo dokáže připravit ty úplně nejlepší?

Ty naše omáčky české....

K české kuchyni patří různé omáčky. Jsou typickou součástí naší gastronomie. A přestože se nám někdy zdají zbytečně tučné, trochu těžké a dost kalorické, stejně si je čas od času dopřejeme.

Připravit dokonalou a chuťově excelentní omáčku nedokáže každý. Zdá se, že některá znamení horoskopu mají speciální talent pro přípravu určitých omáček. Víte, o koho jde?

Býk (20. dubna – 20. května): Výjimečný kuchař

Tvrdohlavé Býky často najdeme mezi šéfkuchaři. Mají rádi dobré jídlo a pití a nechybí jim přirozený talent pro vytváření lahodných pokrmů. Jejich pečlivý smysl pro detail, láska ke kvalitním surovinám a schopnost dopřát si smyslový zážitek z vaření z nich dělají výjimečné kuchaře. 

Když vaří, nespokojí se jen tak s něčím obyčejným. Očekávejte, že vám připraví například excelentní svíčkovou odobenou kopečkem šlehačky a brusinkami nebo chuťově výjimečnou šípkovou omáčku ke zvěřině.

Rak (21. června – 22. července): Ve znamení nostalgie

Raci coby kuchaři mají přirozený sklon k domácímu životu a rodině. A právě to odrážejí i jejich kuchařské dovednosti. Raci vynikají v přípravě uklidňujících jídel, která navozují pocit tepla a nostalgie.

Každé sousto je opravdovým zážitkem, a to i proto, že Raci mají talent servírovat pokrmy podle receptů předávaných z generace na generaci a spojovat své blízké prostřednictvím jídla. Rajskou omáčku nebo obyčejnou koprovku dokážou povýšit na luxusní pokrm.

Panna (23. srpna – 22. září): Kouzelníci v kuchyni

Je známo, že Panny jsou jediným znamením, které může skutečně držet dietu, aniž by pociťovalo nutkání podvádět, protože jejich strava je pro ně velmi důležitá a ony věří, že dělají všechno dokonale.

Mají rády biopotraviny a dokážou kouzlit se svými kuchařskými dovednostmi. Nezajímá je cena potravin, pokud jim to dává lepší chuť a výživu. Jestliže se pustí do omáček, určitě připraví lehkou okurkovou nebo kuře či králíka v majoránkové omáčce.

Štír (23. října – 21. listopadu): Nebojí se experimentovat

Štíři mají intenzivní a vášnivou povahu, která se promítá do jejich vaření. Kuchaři ve znamení Štíra se nebojí experimentovat s odvážnými chutěmi a kořením a vytvářejí pokrmy, které polechtají chuťové pohárky.

Hluboce rozumí chuťovým profilům a dokážou vytvořit komplexní a bohatě vrstvená jídla, která zanechají trvalý dojem. Kuchaři Štíra mají talent pokrmy tak ozvláštnit, že každé sousto je nezapomenutelným zážitkem. 

Obyčejné omáčky jim nic neříkají. Zato jsou nepřekonatelní v omáčkách typu roštěná nebo znojemská omáčka.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): Klasiku nemusí

O Kozorozích je známo, že si velmi dávají záležet na tom co jedí. Chuť a kvalita je pro Kozorohy nanejvýš důležitá. Mají lásku k domácímu jídlu, s kořením to nepřehánějí, zato jim někdy může uklouznout ruka se solí.

Na českou klasiku si nepotrpí, zato jejich boloňská omáčka k těstovinám je nepřekonatelná stejně jako rychlá sýrová.

Ale nemyslete si, že jen lidé narození v těchto pěti znameních umí vařit. Nejdou jim možná tak dobře omáčky, zato skvěle vyšvihnou jiné pokrmy.

Náš tip: Koprové omáčce podle našeho video receptu nikdo neodolá.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

astrotalk.com: 7 Zodiac Signs Who Are Amazing Cooks

timesofindia.indiatimes.com: The eating habits of each zodiac sign

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli