Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V Brně se bude ochutnávat celé Česko

V sobotu 4. května zavítají na hrad Veveří u Brna milovníci jídla, delikates a zábavy. Čeká zde na ně jednodenní festival Ochutnej Česko. Ochutnávat se zde bude všemi smysly. Uši potěší tradiční české písně a nástroje jako je harmonika. Na ústa čeká více než dvacítka stánků s pochutinami z České republiky. Hmat návštěvníci využijí v řemeslném trhu, kde si bude možné vyzkoušet například výrobu svíčky. Kromě jídla a pití na návštěvníky čekají soutěže, kuchařská show nebo prohlídka hradeb nebo program pro děti. Na ty kromě tradičních českých bonbónů a pamlsků čeká divadlo nebo šifrovací hra po hradě.

Rodinný festival Ochutnej Česko je zaměřený na gastronomii naší země. Cílem akce je představit tradiční výrobky a jídla z nich vytvořené. Návštěvníci tak budou moci ochutnat sýry z Beskyd, vína z Moravy, pivo z nebo nejlepší masné výrobky v ČR.  „Snažili jsme se od každého sortimentu vybrat jednoho až dva producenty, tak aby návštěvníci mohli ochutnat opravdu celou Českou republiku během jednoho dne“, říká jeden z organizátorů Pavel Pichler.

Největší zájem je vždy o tradiční soutěž jedlíků. Letos se bude pojídat český mix – tlačenka, kobliha a zelí k tomu. Kromě této soutěže budou moci návštěvnici zkusit zručnost v soutěží škrabání brambor.

Akci je možné propojit s výletem a návštěvou Brněnské přehrady a projetí se parníkem po hladině přehrady.

Více informací na www.ochutnejcr.cz

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více