jak na výstřižky a poznámky k receptům
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Hezkou zamračenou sobotu, u nás dnes krůtí pečené plátky na…“ tara23, před 1 hodinou
„Pekný deň, ja dnes varím koleno, vykostím a dám ešte piecť…“ magdalenka, před 2 hodinami
„Simona Skolakova: Zajímavé ovšem je, že u mužské populace…“ Veronika.Hrozna, před 3 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 13 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 22 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
28. 9. 2010 23:23
A ešte v každej kabelke mám za hrsť papierikov s načmáranými receptami...Asi sa polepším, aby som z vás nemala mindráky...
A to nehovorím o obrovskej krabici vzorov a strihov na šitie, pletenie, háčkovanie...ale staré Burdy som nemilosrdne vyhodila. Na takéto veci je dobré sťahovanie a akčný manžel.
28. 9. 2010 22:46
28. 9. 2010 21:03
28. 9. 2010 19:45
Pokúšala som sa urobiť v tom poriadok, ale nedá sa...už mi to prerástlo cez hlavu...
28. 9. 2010 18:34
28. 9. 2010 18:30
28. 9. 2010 17:51
28. 9. 2010 16:59
28. 9. 2010 16:51
img_3907.jpg
img_3913.jpg
img_3914.jpg
28. 9. 2010 15:49
ee_987_94666501.jpg
28. 9. 2010 15:19
28. 9. 2010 15:11
28. 9. 2010 15:02
tak jsem si zavedla malý A5 šanon a euroobaly (závěsnými průhlednými deskami), do kterých si dané ústřižky a od známých opsané recepty vkládám.
má to několik výhod:
- mohu třídit podle jednotlivých kategorií a přidávat bez toho, že nové je vždy až na konci a vše se míchá (maso, moučníky...)
- kdykoli mohu vyhodit, co se mi neosvědčilo a nezničím si ostatní přilepené recepty - a naopak je dost místa na připsání případných postřehů a poznámek
- při vaření se občas stane, že na desky něco kápne...jednoduše otřu a text je nepoškozený, neumaštěný...
- díky třídění a rozdělení na kategorie se v deskách pohybuji tako na Topkách - otevřu např.kuřecí maso a mám tam všechny recepty společně
vím, že každý má svůj systém a každému vyhovuje něco jiného, ale možná nějaká začínající kuchařinka svůj systém teprve hledá a toto jí může pro začátek pomoci