Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější, než knedlíky houskové či bramborové. Pokud hledáte tip na vydatný oběd, je tento recept přesně pro vás.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

21. 6. 2010 19:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 650 kJ / 2 306 kcal
Bílkoviny252,35 g
Tuky48,61 g
Vláknina33,75 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 815 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy200,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Fakt je, že to možná někomu nepřipadá na talíři zrovna moc úpravné, ale ujišťuji Vás, že až se do toho pustíte, bude Vám to úplně jedno.

Přeji Vám všem, kdo se do toho pustíte, dobrou chuť .....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radekhk radekhk

24. 1. 2022 12:49

No vpodstatě klasika na které není co zkazit,chutná vždy výtečně a po různu s mnšíma obměnama vaří snad každá rodina....jen nechápu jednu věc.Pomalu každý recept naších předků ověřené chutí se musí Zk...t něčím co je "IN" olivový olej,záhon nějaké trávy či zelenina,cizrna a červená řepa.....uděléjte si z toho klidně vanu salátu-cpěte se tím do aleluja ,ale prosím v klasických jídlech to nemá co dělat

Mama-mia Mama-mia

22. 1. 2022 11:42

Podle receptu jsem zkusila jen chlupaté knedlíky. Opravdu jsou výborné, asi nejlepší, co jsem kdy zkusila. Nejsou tak gumové jako jen že syrových brambor. Děkuji za recept, dávám 5*

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 6. 2018 15:00

eva hubova: :-D ne, nepatří...Díky Evi, nahlásím to ;-)

eva hubova eva hubova

28. 6. 2018 14:58

To video asi k tomu receptu nepatří.

lada

5. 11. 2017 12:25

to znam uz 65 let

Rozina

21. 10. 2017 01:54

Chlupaté knedlíky dělám jen ze syrových brambor. Dávám do nich hladkou mouku. Do knedlíků z vařených brambor hrubou. To mě radila paní hotelierová Pohlová.

Jana

24. 9. 2017 13:15

Já dělám chlupaté knedlíky jen ze syrových brambor a z vody ve které je vařím udělám pak vynikající polévku-která teda někomu nechutná,protože tam cítí škrob-no naše celá rodina ji miluje <3

janina

27. 8. 2017 20:58

Recept je od mojí babičky. Já je tak s ůspěchem vařím už 45 let. Polovina brambor syrových a polovina brambor vařených. Samozřejmě odhadem. Najemno nastrouhat, přidat dětskou krupičku a sůl. To je všechno. Těsto nabírám lžící a vařím v osolené vodě asi 8 minut až vyplavou.

martina

21. 11. 2016 22:02

chlupáče jedině ze syrových brambor,knedle nechavám třikrát ,,vykypět....a pak z hrnce rovnou na pekáč s výpekem. u nas se podavaji se škvarkama a zelím nebo ja je miluju s usmaženým vajíčkem...i králik na česneku neni marny :-)

Véna

27. 10. 2016 07:58

Znám,znám velice dobré,do brutvanu spolu s masem hned přidávám to zelí(asi šetřím nádobí).

pepa

15. 10. 2016 13:28

Jana: Jj,nejlepší jsou s uzeným.:yes:

Marie Suchánková

7. 10. 2016 10:48

Zdravím! Přiznám se, že velmi ráda studuji nové i ty staré recept. Jenže mám takový problém, že dostanu takový hlad, že musím vstát a jít něco uvařit a nejlépe něco nového, co jsem si přečetla. Už jsem poučena a dopředu se předzásobím běžnými ingrediencemi, abych nebyla zaskočena přílišnou chutí, tak, jak tomu bylo ještě nedávno. Zdravím všechny podobné fajnšmekry. Vaše obdivovatelka Maruška.:no::-Q

Věra

28. 9. 2016 09:18

Taková dobrota-chlupaté knedlíky:-K:-D:yes:<3:-)

Danyhv Danyhv

12. 8. 2016 21:43

:-):yes::yes::yes:

Bábina Marta

8. 8. 2016 22:47

Dělám ještě jiný recept,s houbami.Nejlepší je to se sušenými.Houby dám povařit ve slané vodě..vody jen trošku,dám rozpustit máslo,osmažím jen do skleněna cibuli,přidám zcezené houby. Potom tak pět minut to smažím s houbami a do toho dávám vybrané knedlíky.Co se týká másla tak nešetřím a hub dávám dost,pokud mám.Je to vynikající.Pokud mám té tekutiny z hub menší množství,tak je do toho vyleju. Je v ní hodně houbová vůně i chuť.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší chlupaté knedlíky výborné chlupaté knedlíky domácí chlupaté knedlíky mekke chlupate knedliky chlupaté knedlíky jako od babičky chlupaté knedlíky těsto na chlupaté knedlíky chlupate knedliky s houbami chlupáče s houbami chlupáče s houbama chlupaté knedlíky od babicky příprava chlupatých knedlíkú nejlepší chlupaté knedlíky polévka z chlupatých knedlíků chlupate babičky chlupaté kndliky voda z chlupatych knedliku po té domácí chlupaty knedlik vynikající chlupaté knedlíky

Suroviny: brambory, brambory, maso, cibule, zelí kysané, česnek, bobkový list, sůl, pepř, mouka hrubá, vejce

TopRecepty.cz

Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krMX