Maxilívanec

hosta Kuchařka: hosta

Sladká jídla 18 názorů

Suroviny

375 ml mléka
3 lžíce cukr krupice
1/4 kostky droždí
25 dkg hladké mouky
1 vejce
ovoce (mražené, kompotované, čerstvé např. ostružiny, borůvky apod.)
2 hrsti strouhanky
2 hrsti hnědého cukru
2 hrsti ovesných vloček
zakysanka k podávání
olej ve spreji k vystříkání plechu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku v přiměřené větší nádobě rozmícháme cukr a rozdrobíme droždí, vmícháme sůl, vejce a mouku a necháme kynout.

  2. Těsto do půl hodiny poleze z misky nebo hrnce a to je ta chvíle, kdy je vylejeme do vystříkaného plechu, posypeme strouhánkou, rozmístíme ovoce promíchané s ovesnými vločkami, posypeme hnědým cukrem a dáme asi na 20 minut péci do trouby, vyhřáté na 170°C - u horkovzdušné stačí o 15 méně.

  3. Podáváme horké se zakysanou smetanou, ale i jako studený koláč bude asi k jídlu. Množství vyšlo na menší plech - takový ten s poklopem. :-)

Poznámka

Jako spousta dobrých věcí i tohle vzniklo z lenosti - zadělala jsem na liťáky těsto uvedené nahoře a pak jsem se rozhodla, že mne nebaví stát u plotny a smažit, zvolila jsem taky nepřiměřený hrnec a těsto mi začalo utíkat :-)). Proto jsem postupovala zjednodušenou metodou a s napětím čekala, co z toho vzejde. Je to moučník velmi rychlý a bez tuku. Samozřejmě pokud má někdo ověřený recept na lívance do kterého dává olej či rozpuštěné máslo, jde to jistě taky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maxilívanec

Předchozí 1 2

Tématické fráze: maxilívance s cim podavat volska oka babicovy dobroty 3.11.2013 babicovy dobroty recepty 3.11.2013 nakypřené testoviny svatebni dorty s pomnenkama rum jako kypřidlo babicovy recepty 3.11.2013 babicovi dobroty 3.11.2013