Segedínská polévka

Suroviny

500 g vepřové plece
500 g kysaného zelí
1 velká cibule
1 lžíce mleté papriky
1 lžička uzené papriky
1 lžička pálivé papriky (nemusí být)
5 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
cca 6 brambor
2 lžíce mouky
olej (nebo sádlo)
250 ml smetany
sůl
1 pikantní klobása
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.

  3. Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.

  4. Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.

Poznámka od kuchařky

Je šikovné dát koření do nerezového čajítka.

Komentáře k receptu Segedínská polévka

  • maris maris (autorka receptu)

    SKLAR: děkuji za vyzkoušení a za dobrou zprávu, že vám chutnala;-):-)

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    Tak sem ji vyzkoušel a je opravdu dobrá.Znám segedinský guláš,ale polévku sem dělal poprvé a je moc dobrá,taková masová zelňačka.:yes:

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    To mě zaujalo,segedínská polévka?Zítra jdu do ní,dám foto a komentář.

    Odpovědět

  • maris maris (autorka receptu)

    No to by všichni koukali:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Maris , to mě rozesmálo, když jsem si představila jak fotíš jídlo v Praze před panelákem:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris (autorka receptu)

    :-D:-D - Jani děkuju:-K ale to já jen když jsem na chatě, před panelák v Praze, i když tam máme dost zeleně, to taky nenosím:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    maris, jsi mistr servírování;-):yes:. V té přírodě, to je nádhera, asi to taky budu nosit před barák, ale řeknu ti, není to žádná romantika!!:-)):-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Maris díky za upozornění. Pořád je se co učit;-), ale jinak to s kořením moc nepřeháním, dala jsem se na bylinky, tak kde to jde, šup tam bylinky:-))

    Odpovědět

  • maris maris (autorka receptu)

    Jahůdko - uzená paprika je opravdu výborná - ale dávej ji opatrně, rozhodně ne tolik, jako např. sladké, ale Ty si umíš poradit, že jo;-):-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Takto zelňačku s masem dělám také, u nás v ní musí být kus masa:-)) (někdy dám i krkovičku)Jen teprve nedávno se mi podařilo koupit uzenou mletou papriku, tak už se těším na vyzkoušení, protože jsem zjistila, že uzená paprika dělá divy:-p;-):yes::yes: díky za připomenutí

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera a foto luxusní;-);-);-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no úplně se mě zbíhají sliny mňam a bodík je jasný:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Perfektní nápad, nádherná fotka!:yes::yes:+

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Maris,pěkná polívčička;-)+5 bodík ode mne;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tak tahle polívka by mě určitě chutnala. Že se to dá dělat jako polévka, to mě opravdu nikdy nenapadlo. Dobrý nápad.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: segedinská polévka segedínská polévká recept segedínská polívka segedinska paprika segetinska polevka segedýnská polevka polévka segedinská cibulová polívka segedín polévka segedínský polévka s s bramborem segeinska polévka segedynska polévka recept recept na segedinskou polévku segrtinska polévka zelňačka segedín segedínská gulášová polévka segedynska polévka s bramborem segedinska polévka s bramborem ze zelnacky segedín polévka masová zelňačka