Segedínská polévka

maris Kuchařka: maris

Polévky 23 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece
500 g kysaného zelí
1 velká cibule
l lžíce mleté papriky
1 lžička uzené papriky
1 lžička pálivé papriky (nemusí být)
5 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
cca 6 brambor
2 lžíce mouky
olej (nebo sádlo)
250 ml smetany
sůl
1 pikantní klobása
cibulová nať
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme koření a necháme dusit.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a dáme stranou. Ze zbytku oleje (sádla) a mouky si uděláme světlou jíšku, přidáme k masu, přilijeme vodu na požadované množství polévky a vaříme do změknutí.

  3. Před koncem vaření vyjmeme koření, přidáme nakrájenou klobásu, zbytek zelí a ještě krátce povaříme. Na závěr zjemníme smetanou.

  4. Na talíře rozdělíme brambory, zalijeme polévkou a posypeme cibulovou natí.

Poznámka

Je šikovné dát koření do nerezového čajítka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 533 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Segedínská polévka

  • maris maris(autorka receptu)

    SKLAR: děkuji za vyzkoušení a za dobrou zprávu, že vám chutnala;-):-)

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    Tak sem ji vyzkoušel a je opravdu dobrá.Znám segedinský guláš,ale polévku sem dělal poprvé a je moc dobrá,taková masová zelňačka.:yes:

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    To mě zaujalo,segedínská polévka?Zítra jdu do ní,dám foto a komentář.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    No to by všichni koukali:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Maris , to mě rozesmálo, když jsem si představila jak fotíš jídlo v Praze před panelákem:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    :-D:-D - Jani děkuju:-K ale to já jen když jsem na chatě, před panelák v Praze, i když tam máme dost zeleně, to taky nenosím:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    maris, jsi mistr servírování;-):yes:. V té přírodě, to je nádhera, asi to taky budu nosit před barák, ale řeknu ti, není to žádná romantika!!:-)):-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Maris díky za upozornění. Pořád je se co učit;-), ale jinak to s kořením moc nepřeháním, dala jsem se na bylinky, tak kde to jde, šup tam bylinky:-))

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jahůdko - uzená paprika je opravdu výborná - ale dávej ji opatrně, rozhodně ne tolik, jako např. sladké, ale Ty si umíš poradit, že jo;-):-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Takto zelňačku s masem dělám také, u nás v ní musí být kus masa:-)) (někdy dám i krkovičku)Jen teprve nedávno se mi podařilo koupit uzenou mletou papriku, tak už se těším na vyzkoušení, protože jsem zjistila, že uzená paprika dělá divy:-p;-):yes::yes: díky za připomenutí

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera a foto luxusní;-);-);-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no úplně se mě zbíhají sliny mňam a bodík je jasný:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Perfektní nápad, nádherná fotka!:yes::yes:+

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Maris,pěkná polívčička;-)+5 bodík ode mne;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tak tahle polívka by mě určitě chutnala. Že se to dá dělat jako polévka, to mě opravdu nikdy nenapadlo. Dobrý nápad.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: segedinská polévka segedínská polévká recept segedínská polívka polévka segedinská segedýnská polevka cibulová polívka segedinska paprika segedín polévka segedynska polévka recept segetinska polevka recept na segedinskou polévku segrtinska polévka zelňačka segedín segedínská gulášová polévka segedynska polévka s bramborem segedinska polévka s bramborem ze zelnacky segedín polévka masová zelňačka segedinska guláš segedinska, polevka

Zapomněl/a jsem heslo