Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Přeji hezké pondělí :-) včera kuřecí vývar s domácími nudlemi a bramborová kaše a domácí sekaná a jablíčkový kompot ;-) dnes ještě polévka od včera a brambory a vaječná omeleta se šunkou a jablíčkový kompot ;-):-K

Hezký den:-Ku nás polévka s kapáním a opečená uzená krkovička s bram,kaší a nakládaná kapie;-)Včera byly k večeři bramboráčky dělal je manžel a smaží na lívanečníku,byly supr;-)

Hezké pondělí, dnes dojídáme od neděle rýži a špalělské ptáčky. ;-)

hazel: :-OVe francouzské části se králík, asi jí běžně, je to běžná součást francouzských jídel, myslím.... tedy ve Francii, asi ho vaří a pečou i tam. Já dělám méně náročnou verzi, prostě místo kuřete, je králík na smetaně a halušky. Když se to vykostí, tak to z mrňat a maminek, nikdo nepozná, jestli je to kuře, nebo králík. O tom, že to maso je velice zdravé, snad nikdo nepochybuje! "Vždyť to baští francouzi"!:-D:-D:-D:-D Mám fintičku, jak to okořenit, toho kuřecícho králíka. Přidám 3-4 celé kuličky nového koření cca na 3/4 kg masa a šlehačkovou smetanu. Na tohle téma mám velice milou vzpomínku na tchýni, která celý život lhala, své nejlepší kamarádce, která nejedla divočinu, že to co u ní jí, je hovězí na divoko, a její kamarádka, se to nikdy nedověděla, že to tak není !Celý život říkala, že ona to hovězí ,neumí tak dobré uvařit, jako moje tchýně. Bodejť, ano! Tchýně tam šoupla pokaždé, k tomu hovězímu, taky zaječí stehno! ;-)

hazel: tohle já nechápu. Nejsou na to zvyklé, tak by to nejedly? No právě proto bych byla zvědavá a ráda bych něco nového ochutnala! Kdyby mi někdo nabídl , co neznám a nebylo by mi to vyloženě odporné (např. hmyz, červy, syrové maso), byla bych celá dychtivá.
U nás byl včera guláš z hovězí kližky s těstovinami. Dneska jsme šli na velký nákup, jaký děláme 3-4x do roka, a proto se nemohlo konat žádné dlouhé vaření. Takže byla rychlá zeleninová polévka z červené čočky a pizza Dr.Oetker.

Hezke odpoledne vsem.
U nas dnes opravdu slavnostni vecere. Byli jsme ve specialnim obchode a co jsme tam uvideli byl kralik,krasne priraveny jen dat do trouby. Jiz se divam po recepise zde ,abych ho upekla po cesku.
V normalnich obchodech ho vubec nemaji a i v tomto obchode je jen velmi zridka. Vetsinou ho kupuji jen Evropane ,i kdyz musim rici ,ze v poslednich letech se o nem vice mluvi v kucharskych pridavku v novinach. No jiz se tesim, co k nemu udelam take jeste nevim. No nase snachy by to nejedli, to jsem si jista,protoze to v jejich rodinach nikdy nedelali.
Tak vsem hezky zbytek nedele a vsem dobrou chut.

Pěkné nedělní odpoledne:-K, dnes k obědu jsme dojedli hovězí vývar a upekla jsem sekanou z TOP receptů, k ní byla bramborová kaše a salát z rukoly a polníčku. Na pití jsem připravila zázvorový čaj s mátou.

Hezký den:-Kdnes kuří polévka s čínskými nudlemi a kuře alá kachna se zelím a bramborem;-)

hazel: Stáničko,oslava byla pěkná,hostů asi 80 jídla pití co hrdlo ráčilo,hřeb večera bylo,že přijel zazpívat Hložek,tak to bylo pro všechny velké překvapení.50tiny slavila snacha,byla velmi dojatá,neb o oslavě vůbec netušila,tak to bylo pro ní překvapení;-):-K

Přeji hezký den :-K, dnes dojíme zelňačku se smetanou a budou minutkové nudličky z vepřové panenky s pórkem a k tomu hranolky. K večeři budu dělat hermelínový salát a na odpoledne poháry s mascarpone a jahodovou omáčkou

Simona Skolakova: Hezky ty padesatiny oslavte, a uzijtesi dobreho jidla i piti

Pěkné sobotní odpoledne:-), dnes k obědu hovězí vývar s masem, zeleninou, drobením a játrovými knedlíčky. Jako druhé pečená treska skrei s hořčičnou krustou a bramborovobrokolicové pyré.

Hezký den:-Ku nás pórková polévka s vločkami a dojídalo se od včera kuřecí na žampioneh;-)Za chvili jedeme na oslavu 50tin,tak jistě tam budou hody:-8;-)

Přeji hezký den :-K, dnes polévka couračka z kysaného zelí, brambor a smetany a budou hovězí kostky, k tomu dušená mrkev a brambor. K večeři těstoviny s párkem, slaninou a vajíčky. My dnes taky bez dezertu, až zítra.

Simona Skolakova: Děkuju, Simonko, mám inspiraci v časopisech.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 2 hodinami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více