Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Pestře barevný pohárek udělá radost při rodinné oslavě, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Chutný krém z mascarpone, lehce zahuštěná jahodová vrstva odpíchnutá svěže zeleným kiwi - prostě nádhera i na pohled.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 524 kJ / 2 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,46 g |
Tuky | 173,45 g |
Vláknina | 2,06 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 101,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ingredience na krém vyšleháme ve vyšší nádobě do husté hladké konzistence.
Krok 2: Do kastrůlku dáme nadrobno pokrájené jahody, přidáme cukr, limetkovou šťávu i kůru, přilijeme trochu vody a provaříme do jemného rozvaření.
Krok 3: Ve troše studené vody rozmícháme škrob a přilijeme ho k jahodám. Směs zlehka zahřejeme, aby omáčka zhoustla. Poté necháme vychladnout.
Krok 4: Na dno sklenic rozdrobíme korpus nebo sušenky do výšky asi 1 cm. Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu, do ní nastrouháme omytou pomerančovou kůru a pokropíme rozdrobený korpus.
Krok 5: Na korpusový základ jemně rozprostřeme vrchovatou lžíci krému, poté1 lžíci jahodové omáčky a posypeme kostičkami kiwi.
Krok 6: Znovu opakujeme vrstvení krémem, jahodovou omáčkou a kostičkami kiwi, dokud nevypotřebujeme suroviny.
Krok 7: Můžeme dozdobit kuličkami Rafaela. Servírujeme po vychladnutí.
Zveřejněno 17. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JRQ
Moje poznámka
Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JRQ
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 20 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 8 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 9 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 10 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 12 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 12 hodinami
Tématické fráze:
dezert z mascarpone,
dezert s mascarpone,
dezerty z mascarpone,
dezerty s mascarpone,
mascarpone dezert,
jahody s mascarpone,
mascarpone s jahodami,
dezerty z maskarpone,
mascarpone s jahody,
dezert s mascarpone a jahodami,
dezert s maskarpone,
dezert mascarpone,
maskarpone s jahodami,
desert z mascarpone,
recepty dezert z mascarpone,
mascarpone jahody,
moučníky s maskarpone,
deserty z mascarpone,
dezerty s maskarpone,
dezert z maskarpone
Suroviny:
korpus piskotový,
pomeranče,
kůra pomerančová,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač šlehačky,
jahody,
cukr hnědý,
solamyl,
kiwi,
rafaelo
Komentáře (21)