Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Jajajajaapaja: také jsem nikdy neslyšela o přípravě kaše na zapnuté plotýnce. :-O

Veronika.Hrozna: Verunko Vy to mate asi hodne blizko do Vidne. Ja mam na Viden krasne vzpominky, zila jsem tam 6 mesicu, poprve na zapade, okouzlila me. Jednou jsme si pri navteve Vidne vzali rychlo lod do Bratislavy, bylo to moc pekne. Rada na to vzpominam.

Hezky vecer,
u nas dnes losos, broccoli na pare a bramborova kase. Delam kasi podobne ,jako Verka , uvarim , oddelam z plotny, pridam maslo a teple mleko a rozmackam uplne do hladka rucne s rozmackovacem na brambory. Meli jsme tu navstevu z Holandska a bylo me receno ze jeste tak dobrou kasi nejedli. 😀 To si u me pekne "splhli"😁
Verko tak u Vas palacinky, myslim ze ani deti nemuseli dedu moc premlouvat😄

tara23: Věruš, člověk se učí celý život, já nikdy kaši na plotýnce nešlehala, ani jsem to nikdy neslyšela,
já koukám na Prostřeno, a tam ti "superkuchaři" lijí do kaše studené mléko, a to mi vstávají vlasy na hlavě.

Máme tady do 18 hod. děti a už dědu ukecaly na palačinky😁, já mám tím pádem volno

Máme brambory na uskladnění od známého a vařím s nima všechno. Mě kousky v kaši vadí. Tak se hodně snažím abych je neměla. Prostě hodně měkké vařící brambory, horká plotýnka a vařící mléko a nemůže se stát, že by se kaše nevyšlehala do hladka

Jajajajaapaja: to se máš! My, bohužel, musíme vše kupovat. Ty budeš nejspíš mít "B" - přílohové, vpodstatě univerzální. "A" jsou lojovité na saláty a "C" moučné na kaši (snadno se rozvářejí).

Nadja: taky kaši nehoním přes síto, jen vím že se to dělá. A brambory mám domácí, ale jaký
varný typ netuším, dělám z nich všechno.

Hezký den:-K dnes zadělávaná polévka a žampionové rizoto a nakládané houbičky v octě.

Příjemný den všem.
:-K Jajajajaapaja, Veronika.Hrozna: na bramborách záleží ze všeho nejvíce. Na kaši by měly být typu "C", ale já obvykle mívám typ "B", a tak se někdy stane, že v kaši zůstanou kousky, ale nám to nevadí.
Pasírování přes cedník by pomohlo, ale na to jsem líná, a zbytečně by kaše chladla.
Po uvaření a scezení brambory ručním mixerem se šlehacíma metlama rozmixuji, pak zašlehám horké mléko a nakonec vmíchám kousky másla, které se přitom v kaši rozpustí. Pokud nemám ruční mixer, tak používám staré mačkadlo na brambory a následně vařečku. ;-)

Jajajajaapaja: Jaruš já dřív na kaši brambory taky lisovala, jenomže to jde blbě, já už ho rukama nezmáčknu. Tak je pro mě rychlejší a hlavně pohodlnější štouchadlo. Scedím brambory, nechám je v tom hrnci a na horké plotýnce rozštouchám a pak hodně vyšlehám
Lis používám jen na knedlíky, teda manžel používá 😁

Nadja: Nadi všechno vepřové co peču v kouskách dělám na cibuli a česneku. Když peču vepřové v celku, tak většinou krkovičku a kousek bůčku. To jenom kmínuji a solím. Přidám lžíci sádla. Máme rádi studený bůček na chlebu a chci pod něj máznout výpek

Veronika.Hrozna: rozšťouchať poctivo, maslo a horúce mlieko, potom šľahať, inak máš lepidlo.

Veronika.Hrozna: ono záleží i na bramborách, je dobré je malinko rozvařit, aby byla úplně bez kousků, musí se přepasírovat přes síto.

Nadja: Ďakujem, zvládam zatiaľ!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek