Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z BeBe sušenek: Několik hodin v ledničce jim dodá vláčnost, nepečený dezert vypadá luxusně, přitom je snadný a rychlý
Zdroj: Toprecepty, happy.lenulka

Ohlásila se vám návštěva a vy jí chcete ke kávičce podat něco dobrého? Rychlé BeBe řezy jsou skvělou volbou i pro ty, kteří nejsou v kuchyni úplně zdatní. Není potřeba nic péct, jen připravit dobrý krém.

Rychlý nepečený dezert

Ohlásila se vám návštěva a vy ji chcete ohromit, přestože v kuchyni nejste příliš zkušení? Pak je řešením jednoduchý dezert, který skvěle vypadá. Při pečení nic nemůžeme zkazit, protože se v tomto případě nic nepeče. Šikovným základem nepečeného dezertu často bývají BeBe sušenky, sušenky Lotus, ale i obyčejné piškoty.

Když zápasíme s nedostatkem času, nepotřebujeme nic dlouho péct, abychom strávníky překvapili. A tato sladká záležitost je obzvlášť oblíbená. Můžeme totiž návštěvě podat výborný zákusek z BeBe sušenek. Díky nim máme základ hotový. Stačí ho jen pospojovat dobrým krémem, dát vychladit a máme hotovo.

Varianty náplní nepečených dezertů

Sušenky se prokládají různými náplněmi. Ty bývají z tvarohu a pudinku, může se přidat i zakysaná smetana nebo mascarpone. Krém doslazujeme cukrem a případně ještě vanilkovým cukrem. Pudinkový krém připravíme z pudinku, másla, cukru a z tvarohu (někdy se používá zakysaná smetana).

Rychlé

Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…

Rychlé BeBe řezy

Při chystání tohoto dezertu počítejte se 4 hodinami na ztuhnutí dezertu. Na přípravu si přichystejte: 1 BeBe sušenky světlé, 1 BeBe sušenky kakaové, 1 vanilkový pudink, 250 ml mléka, 100 g cukru, 250 g polotučného tvarohu, 125 g másla a případně rum dle chuti (možno vynechat).

Jak na to? Odměřte si mléko a do jeho třetiny nasypejte pudinkový prášek a rozmíchejte ho. Zbylé dvě třetiny nalijte do hrnce, přidejte cukr a promíchejte metličkou. Pomalu přiveďte mléko k varu a za stálého míchání přilévejte studené mléko s pudinkovým práškem. Míchejte a vařte minutu.

Odstavte z plotny a nechte vychladnout (občas promíchejte, aby se na povrchu nevytvořil škraloup). Do zchladlého pudinku vmíchejte máslo, pak přidejte tvaroh a směs našlehejte. Připravte si tác, na něj dejte potravinovou folii tak, aby se na ni daly skládat řezy.

Vezměte si sušenku (střídejte světlou a tmavou), potřete ji krémem a přilepte k předchozí sušence. Pokračujte, dokud máte sušenky. Sušenky můžete pokapat rumem nebo jiným voňavým alkoholem.

Celý poskládaný dezert potřete ze všech stran krémem a zabalte ho do nachystané potravinové folie. Dezert dejte alespoň na 4 hodiny ztuhnout do chladu. Krájejte zešikma, aby řezy vynikly. Pokud chcete velmi efektní řezy, můžete ještě hotový kus před krájením dozdobit krémem v potravinářském sáčku a navrch ho zkrášlit čerstvým ovocem.

Náš tip: Připravte si rychlé BeBe řezy podle tohoto videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více