Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Hezký den všem!!:-) Tak u nás dnes http://www.toprecepty.cz/recept/1087-kvetakove-pla... s hlávkovým salátem;-)

Dobrý večer,já už zase přemýšlím,co zítra.Vyhrály to plněné papriky s rajskou!Mám upečeno,snad to vydrží i k zítřejší kávě,pekla jsem droben.tvarohový koláč,který jsem vybrala také zde!Pěkný večer!:-*

Hezký večer,u nás dnes k obědu byl bramborový knelík,zelí,vepřový :-pk večeři jsme měli bramborák z cukety.:-pKe kávičce bublanina.:-8

Příjemnou sobotu všem :-), u nás dneska vepřový guláš s domácím rohlíkovým knedlíkem a na odpoledne ke kafíčku jsem upekla http://www.toprecepty.cz/recept/6121-rybizove-muff....

Krásný sobotní den všem:-). Tak u nás je toho dnes povíc, příjdou kamarádky, tak abysme měly co zobat;-). Takže pečená kuřecí křídla, hovězí maso z polévky s knedlíkem a dýňovým kompotem má Láďa, je to jeho oblíbené jídlo, na odpoledne http://www.www.toprecepty.cz/recept/21886-uzasne-r... od petdoly, šopský salát, nějaké jednohubky atd..;-)

Přeji krásnou sluníčkovou sobotěnku, u nás dnes květák smažený v troubě http://www.toprecepty.cz/recept/13321-kvetak-smaze..., brambory a okurkový salát.

Krásný letní den přeji všem:-). Tak u nás dnes http://www.toprecepty.cz/recept/1662-veprove-nudli...:-p

Pěkný den všem :-K, u nás dneska pstruh na másle s bramborem.

Ahoj Jájo. Vím, že Kus-kus svým původem je z Afriky (specielně z Alžíru respektive z Maroka) a do Evropy se PRÝ ???!!! dostal přez Francii do Izraele a pak dále do Evropy. U nás jsou spíše oblíbené recepty z Indie , Lýbie, Irák, Irán apod., které jsou blíže k Evropě než Afrika.(proto jsem napsal Asie) i když se dnes vaří i jinde na světě a oblibu získal i v Mexiku. Také zvláštní postavení má v Itálii i když tam spíše vládne kukuřičná mouka na Polentu a nebo Bulgur z tvrdé pšenice.(a taky mi šlo o rým-Promiň když se tě to dotklo.Spíš by mně zajímalo jak ho vaříte u vás).)

Dobrý večer.U nás dnes bylo:Brambory,kapustový závitek,plněný mletým masem a rýží,to vše pěkně upečené.Dělala jsem poprvé,moc nám to chutnalo:-pRáno jsem dětem upekla piškot,posypala malinama a rybízem,zalila vanilkovým pudinkem,strčila do ledničky.Vše spapáno:-K

Vaclav Fronek:kus kus je z Afriky

Dnes koukáme do ASIE i tam mají jídlo milé. Jejich KUS-KUS děláme dost rádi ho míváme. Dnes bude spíš dietní , zeleninka jen letní. Bez masa to nic však není , ale kuře to však změní. Už jsme maso naložily, kousíčky jsme urobili a v GYROSU obalili.
Kus.kus je jen za chvilečku , horkou vodu a pukličku. Když vše pěkně na skus obděláme, s Kus-Kusem to smícháme.

Tak konečně máme opravdu krásně venku! Přeji všem krásný den!:-) Já dnes upeču plecko a dáme si ho s novým hlávkovým zelím a knedlíkem..:-p

Pekné popoludnie prajem, u nás dnes krupicové slíže /rezance/, ja so soľou, manžel s krupicovým cukrom a z vývaru cesnačka s vajíčkom a petrželkou.:-p:-p

Dostal jsem na gulášek vulkou chuť. Musím ho mít BUŤ jak buť. V mrazáku my bůček máme, SEGEDÝN si uděláme. Zelí máme Budějcké, kyselé je, vždyť je od nás z Roudenské. S knedlíkem se neděláme, v samošce ho my získáme.Důležité také je , čím se guláš zapije. Všude v Čechách dneska dobré jsou , různé se i dostanou. Odpoledne buchta bude, na kafe se nezabude. Taky meloun máme doma,to zas bude jídel pohroma. Snad to všechno ztrávíme, na WC nemusíme. HI HI.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Naposledy jste si prohlédli