Roštěnky na slanině

Hovězí maso Doba přípravy: 40 minut 11 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 40 minut 11 názorů

Suroviny 3 - 4 porce

6 plátků nízkého roštěnce
150 g prorostlé slaniny (Lopenická)
hladká mouka
čerstvě mletý pepř čtyř barev
0,5 sáčku koření na roštěnky od Avokáda
0,5 l masového vývaru (nebo kostka Masoxu)
3 větší cibule
sůl
vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso z nízkého roštěnce nakrájíme na plátky. Po obvodu lehce nakrojíme asi na třech místech a to proto, aby se nám maso nekroutilo. Plátky osolíme, opepříme a bohatě posypeme z obou stran směsí koření na roštěnky. Necháme v chladu odležet.

  2. Mezitím si připravíme tlakový hrnec a dáme si do něj rozpustit dvě lžíce vepřového sádla.

  3. Cibule nakrájíme najemno a stejně tak nakrájíme na malé kostičky i slaninu. Společně je poté vložíme do rozpáleného sádla a promícháme.

  4. Opečeme do tmavší barvy a přidáme plátky roštěné, které z obou stran zlehka opečeme, jen aby se maso hezky zatáhlo a nepouštělo tolik šťávy.

  5. Podlijeme masovým vývarem (nemáme-li, použijeme kostku Masoxu).

  6. Tlakový hrnec uzavřeme a „tlakujeme“ 25 minut.

  7. Poté opatrně plátky masa vyjmeme a základ na omáčku lehce poprášíme lžicí hl. mouky.

  8. Necháme 10 minut provařit a poté omáčku rozmixujeme ponorným mixérem skoro do hladka. Rozmixovanou omáčku scedíme přes sítko a vmícháme kousek másla pro zjemnění a lesk.

  9. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  10. Maso opatrně vrátíme do hotové omáčky a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu Roštěnky na slanině

Tématické fráze: hovězí roštěná na slanině roštěná z vepřového masa roštěná na slanině hovězí na slanině hovězí maso na slanině vepřové maso na slanině rostena z tlakoveho hrnce roštěná rostěnky roštěnky z hovězího masa nízká roštěná hovězí roštěná plátky recept pečená roštěnka hovězí roštěnky na slanině hovězi roštěna vepřové srdce na slanině lopenicka slanina recept rostena na slanine recepty roštěnky recepty hovězí maso roštěná