Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na gril! Užijte si teplé dny a připravte si nezapomenutelné dobroty
Zdroj: Pixabay

Léto je časem grilování, o tom snad nikdo nepochybuje. Těšili jsme se celou zimu, až konečně náš gril rozpálíme a začneme chystat dokonalé dobroty.

Je libo maso, zelenina, sýr nebo nějaká specialita? Co máte z grilu nejraději? Udělejte z letošních grilovaček s přáteli či rodinou nezapomenutelné chvíle. Tyhle vychytávky vám s tím pomohou!

 

Neodolatelná chuť přírody

Podravka Natur přísada do jídel, to je vynikající kombinace zeleniny, koření a bylinek, která dodá vašemu pokrmu neodolatelnou chuť přírody. Je totiž výhradně z přírodních surovin a bez „éček“. Ve 150 g balení je obsaženo 480 g čerstvé zeleniny, kurkuma, libeček a mořská sůl —tedy jen zelenina, vybrané koření a nic víc!  To je recept matky přírody!

 

Inspirace od šéfkuchaře

 

Možná se vám občas stane, že sice s nadšením začnete s grilovací sezónou, ale po chvíli zjistíte, že na gril dáváte pořád to samé. Tak to změňte! Šéfkuchař restaurace U Matěje a porotce soutěže Master Chef Honza Punčochář si pro vás v rámci Extrakurzů připravil opravdovou bombu. Kurz se jmenuje Chuť a vůně z grilu s Honzou Punčochářem, Honza vás provede světem grilování a naučí vás třeba dokonale šťavnatá kuřecí stehna, vepřovou krkovici se salátem z grilované cibule či hovězí vysokou roštěnou, ale i květák s bylinkovým pestem a salsou z pečených paprik.

 

Koňak mezi rumy

 

Matusalem zaujímá ve světě rumů jedinečné místo. Pro svou komplexní chuť a sametovou jemnost vešel ve známost jako „koňak mezi rumy“. Jeho 150tiletý příběh vypráví o odhodlání rodiny, která se nikdy nevzdala své vize a i přes nemalé překážky dodnes realizuje svůj sen. Matusalem se stal rumem, který stojí za objevení. Češi se navíc dočkali velké pocty. Jako ve vůbec první na světě u nás byla představena nová podoba lahve rumu Matusalem Gran Reserva 15. Zatímco my si můžeme krásné křivky nové lahve už užívat, zbytek světa na její uvedení stále čeká. Seženete na www.warehouse1.cz.

 

Rodinné dědictví

Také tak rádi listujete v kuchařkách pro babičkách nebo dokonce prababičkách? Tak jednu takovou vyrobte i pro své potomky! Pomohou vám s tím Toprecepty a jejich kroužkový zápisník Naše rodinné recepty. Můžete se vsadit, že se bude v rodině dědit z generace na generaci. Zápisník má kroužkovou vazbu, aby se během vaření nezavíral, a je předtištěný pro snadné a přehledné zapisování receptů. Má formát A5, a tak nezabere při vaření příliš mnoho místa. Vejde se do něj až 100 receptů.

Dokonalá grilovačka

Přemýšlíte, co dát na gril a pohostit rodinu či kamarády? Dochází vám nápady nebo vás tlačí čas? Albert vám vytvrhne trn z paty! S neodolatelnými steaky z řady Albert Excellent můžete hosty grilovačky nadchnout například vyzrálým hovězím Queensland steakem z kýty. Nedočkavé pohledy vyvolá i marinovaná vepřová krkovice, kterou můžete rovnou položit na gril a ušetřit drahocenný čas. Steakové hody proložte i perfektně dochucenou italskou klobáskou Salsiccia, a jestli plánujete burgerovou párty, vsaďte na delikátní hovězí Burger Angus z řady Albert Excellent nebo na další z osmi druhů burgerů.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více