Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja: Prejt mám moc ráda, upečený a k tomu okurek a chleba :-D

Hezký večer všem.
Petr se včera navečer vrátil z chaty a z našeho malého krámečku s masem přivezl 2 hovězí líčka, prejt jitrnicový i jelítkový a tlačenku. Hned včera jsem si vzala kousek tlačenky a dnes k obědu tmavý prejt. Petr o prejt moc nestojí, tak jemu jsem dělala kuřecí stehna na medu a k nim těstoviny a bude to mít ještě zítra. V úterý se možná zastaví druhý syn, tak udělám jedno líčko na cibuli a druhé si buď odveze domů, nebo půjde do mrazáku na později. Je to vynikající masíčko, mohla bych ho jíst snad každý den. Ale k mání u nás jsou vždy jen 2 kousky (zabíjejí jen jednu krávu) za 14 dní, tak když mám štěstí, tak si pochutnáme ......

Julia Oskerova: díky, Juli, jestli nezapomenu, zkusím hlídat okolo Vánoc.

U nas bude polevka z cizrnova od vcera, ta polevka je vynikajici, ja ji ani nezahustuji a opravdu nasyti. Nekdo zde delal nedavno bramboraky a od te doby mam na ne chut.Manzel slibil ze nastrouha brambory a tak dnes budou. Segetinsky znovu posunuji na jiny den, ale jiz mam zeli doma:-D Jiz mam pripraveno na " Jablecnik" recepis od Tejaja. Nejak mam dnes velkou chut peci, asi proto ze venku rano bylo-18 a ted je asi -12 a u kamen je teplo:-Q
Hezky zbytek nedele Vam vsem preji

MarcelaPa: Tá kapusta je slovenský výrobok, ale keďže sú tam aj české popisky myslela som , že bola aj u vás. Je to balenie 3kg a videla som ju zatiaľ len pred Vianocami. Minulý rok ma na ňu upozornila susedka, že im chutí, tak som vyskúšala.

Hezké pozdní odpoledne:-), dnes jsme měli k obědu polévku z vepřového masa a langoše s česnekem, kečupem a sýrem. Už jsem na ně měla chuť snad půl roku. :-D

Julia Oskerova: Juli, také chodím do Lidlu a myslím si, že jsem tam takové zelí neviděla. Mají ho jenom na Vánoce? A jak velké je to balení?

Hezkou neděli. Dnes jsem vyzkoušela tuto polévku , je moc dobrá.<3 Jako hlavní chod pivovarská bašta s kuřecím masem, brambory se zeleninou nebo široké nudle. K večeři bude quinea smíchaným zeleninovým salátem.

magdalenka: Mě také chutná jen takové, jaké popisuješ, po tom se mohu utlouct! :-D<3;-)

Julia Oskerova: Juli taky chodíme často nakupovat do Lídlu,ale toto zelí u nás nemají;-)myslela jsem si,že jsou řetězce zásobeny stejným zbožím,ale jak je vidno tak tomu není,škoda;-)

Peknú nedeľu a dobrú chuť k obedu želám. K diskusii o kyslej kapuste pridám svoj poznatok, kupujem občas na trhu a už druhé Vianoce mám veľmi dobrú skúsenosť s kyslou kapustou z Lidla. Má peknú farbu, pre mňa príjemnú kyslú chuť a je chrumkavá na skus. Aj mesiac po otvorení je v chladnej letnej kuchyni bez zmeny chuti a farby:yes:. Dnes u nás pečený prerastený bôčik a bravčové pliecko so špenátom. Hodila by sa zemiaková knedľa, ale podávala som so zemiakovými gnocchi;-)

Peknú nedeľu, u nás rascová (kmínová) polievka, lepenica a údené. Kyslú kapustu máme v sude v garáži, nemrzne v nej ani pri tuhých mrazoch keby boli, je dobré ju mať doma po ruke. Varím často a máme veľkú spotrebu. Dávame do nej pri tlačení iba soľ, všetko ostatené až pri varení. Voľakedy sme dávali aj rascu a korenie aj bobkový list alebo jablko. Nemyslím si, že to bolo potrebné.

Hezký den:-Ku nás dnes pórková polévka a uzená krkovička,špecle a zelí;-)

Hezký večer všem.
:-K Simona Skolakova: se zelím v sáčku mám stejnou zkušenost jako Ty - po otevření bylo hnědé a páchlo, tak šlo do popelnice. Myslela jsem si, že to bylo tím, že jsem ho měla koupené delší dobu, ale pak se to ještě zase opakovalo. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla, že to zřejmě nebyla moje vina.

Přeji pěkný sobotní večer :-), dnes k snídani super smoothie z bobulí, k obědu krůtí plátky s vinnou dijonskou omáčkou, vařené brambory a meruňkový kompot. Na odpoledne jsem připravila čokoládové tmavé hrudky a k nim Becherovo horké jablko.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 3 hodinami

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Nejnovější recepty Více