Suroviny pro 1 plech
Plech 40x28 cm.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 871 kJ / 4 989 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 187,12 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 332 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 739,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku) a hrnek (250 ml)
Krok 2: Příprava těsta:
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:
Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.
(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:
Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.
Zveřejněno 3. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Moje poznámka
Ovocná buchta s kefírem a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwgm
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 16 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 3 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 13 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 13 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 13 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hrubá,
cukr krupice,
mléko kefírové,
olej,
prášek do pečiva,
vejce,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
strouhanka,
Komentáře (7)
Pěkný podrobný postup přípravy, zvláště pro začátečníky.