Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené těstoviny se šunkou a tofu

Zapečené těstoviny s tofu jsou chutným a sytým pokrmem, který spojuje jemné tofu, křupavý hrášek a šunku s voňavým kořením. Snadná příprava z nich dělá ideální volbu pro rychlou a výživnou večeři pro celou rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mražený hrášek vyndáme včas z mrazáku, aby povolil. Krok 2: Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme a necháme okapat na sítku. Krok 3: Zapékací misku vymažeme olejem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C. Krok 4: Šunku a tofu nakrájíme na kousky. Mozzarellu nastrouháme nahrubo. Krok 5: V misce promícháme těstoviny se šunkou, tofu a povoleným hráškem. Osolíme, opepříme, přidáme chilli dle chuti, oregano a uzenou papriku. Opět promícháme. Krok 6: Vše dáme do připravené mísy. Povrch těstovin posypeme nahrubo nastrouhanou mozzarellou a opět zlehka promícháme s těstovinami. Krok 7: Ve velkém hrnku vidličkou prošleháme vejce se špetkou soli, pepře a mlékem. Touto směsí těstoviny rovnoměrně zalijeme. Krok 8: Vložíme do trouby a pečeme na 190 °C 10 minut. Poté teplotu stáhneme na 180 °C a necháme dopéct zhruba 25-35 minut. Krok 9: Těstoviny podáváme se zavařenou červenou řepou nebo okurkami.

TIP: Zapečené těstoviny - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDqXA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDqXA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, šunka kuřecí, tofu uzené, hrášek mražený, vejce, mléko, sýr mozzarella, sůl, pepř mletý, koření oregáno, paprika sušená uzená, chilli, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu