Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 minut 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

4 kotlety z pečeně nebo krkovice
1 lžíce hořčice
sůl
hladká mouku na poprášení
50 g másla
1 lžíce oleje
2 lžíce naloženého zeleného pepře
250 ml vývaru (hovězí nebo z kostí)
200 g smetany ke šlehání
3 lžíce bílého vína
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osušíme, okraje nařízneme a plátky lehce naklepeme. Každý plátek z obou stran mírně osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme moukou.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, plátky opečeme, přidáme naložený zelený pepř a podlijeme třetinou vývaru. Za postupného podlévání vývarem dusíme do změknutí. Vývar se skoro všechen vyvaří.

  3. Maso vyndáme stranou, přidáme smetanu, víno a povaříme do požadované hustoty, podle potřeby dosolíme.
    Kotlety podáváme přelité omáčkou, se šťouchanými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 616 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo