Jarní chlebíčky

Studená kuchyně Doba přípravy: cca 15 min. 15 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: cca 15 min. 15 názorů

Suroviny 10 porcí

4 ks vajíček
1 Majolka® v kelímku
smetana do kávičky - trochu
trochu dobrého kečupu
večka(10 ks)
Rama máslová
sůl
pepř
jarní cibulka i s natí

Postup přípravy receptu

  1. Večku si poctivě namažeme ramou (máslem).

  2. Z natvrdo uvařených vajíček nakrájíme příčně 5 kousků, takžemáme 20 větších plátků, vč. konců, které vždy po 2 ks položíme na každý chlebíček a trochu osolíme a opepříme.

  3. Do misky si uděláme polevu z Majolky, trochy kečupu a podle potřeby naředíme smetanou tak, aby nám vznikla nepříliš tekutá poleva, kterou trochu opepříme.

  4. Polevou polijeme rozumně obě vajíčka na každém chlebíčku.

  5. Najemno nakrájíme jarní cibulku, kterou chlebíčky ozdobíme. Tím chlebíčky získají i dobrou nevtíravou chuť.

Poznámka od kuchařky

Chlebíčky jsou vhodné na jaro, ale lze připravovat po celý rok, jako rychlé občerstvení, nebo večeři.

Velmi dobré je využít vajíček, která nenajdou jinak uplatnění po Velikonocích.

Komentáře k receptu Jarní chlebíčky

  • planeta planeta

    :yes::yes:dobré

    Odpovědět

  • Blazzineceq Blazzineceq(neregistrovaný)

    poprvé jsem se s nimi setkala v jižních čechách, a tenhle recept je super :yes: :-) díky

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Jéje, tak je zkuste podle Bibinky, ta tam smetánku nemá (viz. podobné recepty) :-p.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Vašku, dělám velmi podobně, jsou móc dobré, když nemám cibulku, tak dávám i pórek :yes::-D

    Odpovědět

  • Jéje Jéje(neregistrovaný)

    Podle mně je lepší naředit trochu lákem od okurek..:yes:.Nemám nic proti smetánce al vůbec se mi nehodí ke kečupu

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Jéje. Tím je myšleno případné naředění, je li poleva moc hustá. Konzistence je třeba , aby se trochu roztekla, ale nepřetékala na platu či podnos. Je nutné dodržet určitou konzistenci a to "Ne příliš hustou, ale NE ani příliš řídkou" Každý to rychle pozná. Raději dořeďovat než dohušťovat,. Jde pouze o zkušenost.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Jéje-zkus improvizovat tj. vynechej např. smetánku, kečup, přidej něco:-? co jde u vás doma a máš to po svém, ne:-?:-D Jinak pozdravuj pejska a kočičku:-D

    Odpovědět

  • Jéje Jéje(neregistrovaný)

    To si děláte srandu,kečup a smetánka do kafe ..pejsek a kočička :-//

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • Jana Pá Jana Pá

    Vašku, dělám něco podobného, takže:yes::-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tak to já taky můžu,mám ráda vajíčkové chlebíčky:-p:yes:+1

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Jó to můžu:yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To vypadá přímo žravě ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jarní chlebíčky jarní chlebíčky recept jarní chlebíček jarni chlebicek recept recept na jarní chlebíčky chlebíčky s jarní cibulkou vajickovy chlebicek recept chlebicky chlebíčky jinak poleva na vajíčkové chlebíčky chlebíčky recepty vajičkove chlebičky chlebíčky recept poleva na chlebíčky recept jarni chlebicky chlebičky s vajičkem poleva na jarní chlebíčky vajickovy chlebicek chlebičky jarni recept na chlebíčky