Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná bábovka

Jablečná bábovka je lahodný moučník plný nastrouhaných jablek a křupavých vlašských ořechů, který si oblíbíte pro její jemnou chuť i příjemnou vůni. Je snadná na přípravu, vhodná pro rodinné posezení i k odpolední kávě, a potěší všechny vaše strávníky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme sádlem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme. Ořechy nasekáme. Krok 3: Krupici promícháme s kypřicím práškem a ořechy. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Krupicový cukr ušleháme se žloutky do pěny, vmícháme jablka a pak i krupici s kypřicím práškem a ořechy. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Dvě třetiny těsta nalijeme do vymazané formy. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Krok 6: Bábovku vložíme do trouby a pečeme při 170 °C zhruba 45 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Kdy vytáhnout bábovku z formy?

Zveřejněno 3. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krzp8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krzp8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, ořechy vlašské, cukr krupice, krupice dětská, vejce, kypřící prášek, kakao, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu