Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňská omáčka k těstovinám

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

30. 1. 2023 14:42

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moanka Moanka

10. 7. 2023 20:13

Lucie1001: To jsem netušila, ale ráda jsem se přiučila, a také vařila dlouho… 👌 Děkuji vám. 👩‍🍳😊
Mějte se krásně. 🙂

Lucie1001

1. 3. 2023 22:51

Tato mi chutná více, než s vínem. Dusila jsem na malém plameni asi 3 hodiny - čím delší doba na plotně, tím lepší boloňská.

Moanka Moanka

5. 2. 2023 16:37

Eja57: Ne.

Moanka Moanka

5. 2. 2023 16:31

Eja57: Ano. Používám od Giany - konzerva rajčat 425g a protlak 70g.

Moanka Moanka

1. 2. 2023 05:01

bofinka: Děkuji moc, ráda vyzkouším… Ten cukr já nedávám, ale vím, že ségra boloňskou sladí, tak jsem k receptu dopsala, že jak kdo chce, ale já nesladím…
Recept, co jste mi poslala určitě uvařím. Díky. Mějte se.

Eja57 Eja57

31. 1. 2023 23:17

bofinka: mléko nedáváš?

bofinka

31. 1. 2023 14:41

Moanka: Fakticky fakt :-)
Tak treba hnedka v podobnych receptech pod tim Tvym je tento:
Jen video k receptu neodpovida postupu pripravy, ktery k nemu autorka pridala.
To znamena - je treba nechat maso dobre opect se zeleninovym zakladem, zalit vinem, nechat vino odparit opet na tuk a teprve pak rajcata . . . .
Zadne italske bylinky, cesnek, anglicka slanina ci petrzel a misto celeru, celer rapikaty.
Ten cukr je asi zvyk, budiz, asi mas rada sladke :-K
A jinak Ti preji radost z vareni, snahu dokazi urcite ocenit :yes:

Moanka Moanka

31. 1. 2023 11:57

Eja57: Ano, tak ji vařím… Ani nevím, kde jsem získala recept, ale od té doby, co jsem tento vyzkoušela, jinak ji nevařím a takto připravená boloňská je u nás velmi oblíbená.

Moanka Moanka

31. 1. 2023 11:54

bofinka: Fakt? Kdyby jste mi mohla doporučit recept na pravou boloňskou, ráda vyzkouším… Děkuji za názor.

Moanka Moanka

31. 1. 2023 10:32

casino: Dobře, máte pravdu, polepším se…

bofinka

31. 1. 2023 09:37

casino: Dejme tomu, ze ona zase as tak "uplne" to bolonska omacka neni, takze klidne i eidam, goudu atd. ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

30. 1. 2023 20:09

:-)<3:yes::yes: domácí boloňská a parmezán nemá chybu

casino casino

30. 1. 2023 16:41

Citace: "uvaříme těstoviny a nastrouháme sýr (eidam, gouda alespoň 45%). Chutná je boloňská omáčka i sypaná parmazánem."
No, spíše bych parmazán vytknul před závorku... :-*

Eja57 Eja57

30. 1. 2023 15:25

Konzerva rajčat je 400 g a malý protlak 80 g? Je to tak myšleno?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso hovězí mleté, slanina anglická, sádlo, cibule, mrkev, petržel, celer, protlak rajčatový, rajče, rajče loupané, česnek, vývar masový, koření italské bylinky, sůl, pepř, cukr, těstoviny, sýr

TopRecepty.cz

Boloňská omáčka k těstovinám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxjvR