Sedmihradské zelí II - jednoduché

magdalenka Kuchař: magdalenka

Vepřové maso 36 názorů

Suroviny

800 g mleté vepřové maso (pliecko, chudý bôčik a pod.)
2 kg kysané zelí
200 g uzená klobása domácí
1 cibule
5 stroužků česneku
pepř
mletá paprika
150 g ryže
sádlo
300 ml zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.

  2. Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, premiešavame cca 10 min.

  3. Ryžu pár minút povaríme vo vode, scedíme.

  4. Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna v pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom.

  5. Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.

Poznámka

Po vybratí z rúry necháme cca 20 min stáť, potom podávame s čerstvým chlebom, príp. varenými zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sedmihradské zelí II - jednoduché

  • rebeka rebeka

    vybusna::-D:-D:-D bordel:-?:-D:-D správně to píše Andrejka, fotila jsem až dnes ráno a krásně drželo pokope, protože to bolo studené:-D, keď bolo teplé..bordel na tanieri:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    vybusna:pekne si to povedala s tým b....... na tanieri...tiež som hrrr do krájania, naberania, ochutnávania...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    1974andrea: a v tom spociva moj problem...ja vsetko krajam hned a potom to tak vyzera..niezeby to vyzeralo ovela lepsie po vychladnuti:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    vybusna:Určitě to Rebi fotila až studené, lépe to pak drží;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    1974andrea:dekuji andrejso, radsi dam na dobrou radu;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    rebeka: prosim porad mi, ako to robis, ze ti vsetko tak nadherne drzi pokope, krasne drzi kraje....fakt to neviem pochopit....ja ked nieco zapekane polozim na tanier, tak mam z toho len jeden velky bordel

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Pokud je někde kyselé zelí, tak se v něm brambory ani rýže do měkka neuvaří, to je moje zkušenost, takže určitě vařená.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    srettka:próbni...na tom niet čo pokaziť...ak máš dobré zelí, pekné mäsko (aj prerastené, aby to nebolo suché), dobrú klobásu - ale ozaj dobrú, údenú, mierne pikantnú a cesnakovú, korenenú, žiadne párkovité útvary! Smotanou nešetri, čím viac, tým lepšie! Najviac to chutí na druhý deň, ak ostane...;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    rebeka:a viš, že tě čéče věřim, pudu do toho a pak povim a vokážu:-8 to koložravské zelo:-p

    Odpovědět

  • srettka srettka

    magdalenka:tak jo, próbnu to, a kdyby ten čínský produkt vzdoroval, budu to mučit v troubě třeba celé deň:-)) pokořím to jak K2:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    srettka::-D:-D:-D no práávě..rýže+zelí..u nás vskutku neobvyklá kombinace..ale řeknu ti, čéče, ale je to jen mezi námi děvčatami..neříkej to nikomu...:-8 je ti to lahoda..vážně:-8:-p:-D:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    ...kým som dopísala, maris ma predbehla so svojimi skúsenosťami...:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    rebeka:i toť?:-O šak jsem ničehož nic zlého na tvuj žerózně provokativní obrázeček toho hříšného zéla nevyslovila:-8, naopak, z mejch odulejch rtů havajského domovníka se linula jen slova chvály, protkaná slinou:-8
    spíš aby sem pak nevytvořila rejžu tuhou jak po vije od jágra:-)) nevim, copa udělá šiksuélní prolnutí zéla a rejža:-8 sem to ještě takto nekumbunýrovala:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    srettka:aby som pravdu povedala, nemám to odskúšané s nepredvarenou ryžou. Mám to odkukané z domu, aj keď robím plnené zelné listy, alebo len ryžovo - mäsové gule, alebo aj plnenú papriku, vždy ryžu pár minút predvarím. Zvyk je železná košeľa.
    V podstate si myslím, že diabolky by to neboli, varí - pečie sa to pomaly a relatívne dlho. Buď priekopník! Máš to pod alobalom beztak najprv, mletému mäsu to je jedno a keď ochutnáš, aké to je na skus (tie diabolky), uvidíš.
    Nemám preštudované u ostatných receptov, či predvárajú...
    Maj sa krásne, diabolkám zdar!

    Odpovědět

  • maris maris

    srettka: sretti, já se syrovou rýží nemám dobré zkušenosti, vím, že se dává, ale já ji měla vždycky docela tvrdou, to i v paprikách, proto když ji dávám, tak ji uvařím nebo aspoň předvařím. Asi to tak nemá být, asi záleží i na druhu rýže, ale to je má zkušenost..:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jednoduché recepty sedmihradské zelí kološvárské zelí recept zelí jednoduchý oběd jak se vaří zelí jak se vaří rýže recept sedmihradské zelí recepty zakysané zelí jak se vaří kapusta jednoduché obědy sedmihradské maso jednoduchy recept recept na sedmihradské zelí sedmihradský zelí jednoduché recepty z masa recepty jednoduché sedmihradske kym čim zeli oběd z rýže, masa a zelí