Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z červené řepy s kefírem

Jemná a vláčná bábovka, ve které se chuť kakaa doplňuje s nasládlou červenou řepou a svěžím kefírem. Výsledkem je nadýchaný moučník plný chuti, který potěší milovníky zdravějšího pečení.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zdraveskamcou zdraveskamcou

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 100 min

125 min (25 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu očistíme, uvaříme, oloupeme a rozmixujeme spolu s kefírem. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Formu na bábovku vymažeme máslem nebo tukem a vysypeme moukou (já používám nejraději strouhaný kokos, ale postačí i hrubá mouka). Krok 4: Řepu s kefírem přelijeme do misky a postupně přidáme vejce, olej, cukr, kakao, mouku, kypřicí prášek a zamícháme. Do připravené formy vlijeme těsto. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 1 hodinu. Zda je upečená, zkontrolujeme pomocí špejle, která po vytažení z bábovky musí zůstat suchá.

TIP: Kdy vyklopit bábovku po upečení

Zveřejněno 13. 10. 2025

Poznámka autorky zdraveskamcou

Tahle bábovka je úžasná nejen pro děti, protože vůbec nepoznáte, že je v ní schovaná řepa a kefír. Vyzkoušejte a dejte mi schválně vědět.

Další podobné recepty najdete na mém Instagramu: @zdraveskamcou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vP5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vP5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak tento recept je naozaj excelentný!!! Bábovka chutí ako naozajstné čokoládové brownies, nikoho by ani nenapadlo, že obsahuje červenú repu a môj manžel a deti sa idú po nej "utlouct". 😋😋😋 Neskôr som ju upiekla aj pre kolegyne do práce a napadlo mi, že by som vyskúšala do cesta primiešať posekané orechy. Po upečení som ju ešte popolievala citrónovou polevou a chvály na túto úžasnú mňamku nemali konca-kraja. ĎAKUJEM ZA TENTO SKVELÝ RECEPT! 👍👍👍

Johana21: Mockrát děkuji za tak moc milé hodnocení, vážím si toho!!! 😍 Mám velkou radost, že vám bábovka takhle chutnala, je naše oblíbená. Na Instagram jsem právě přidala nové recepty, jestli můžu doporučit, zkuste třeba dýňové buchty. 🥰🫶
Děkuju! Krásný večer

Suroviny:
mléko kefírové, řepa červená, vejce, olej, kakao, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu