Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Červená řepa je ceněná zelenina, která se může jíst syrová, ale častěji ji před konzumací vaříme. Vaření není složité, při doporučeném postupu si zelenina zachová co nejvíce vitamínů a důležitých látek.

Celou řepu můžeme vařit ve vodě, v páře nebo péct v troubě. Úvodní video ukazuje nejpoužívanější a oblíbenou tepelnou úpravu - vaření ve vodě. 

Jak vařit červenou řepu

Použijeme buď sklizenou červenou řepu z vlastní zahrady nebo si ji koupíme.

  • Řepám jen odlomíme listy, kořínky ani vršky neodkrajujeme. Ani řepu neloupeme před vařením.
  • Pokud to není nezbytně nutné, z řepy nic nevykrajujeme - nakrojenými místy by v průběhu vaření z řepy zbytečně vytékala šťáva
  • Řepu před vařením dobře umyjeme, abychom odstranili zbytky zeminy.
  • Očištěnou řepu vložíme do studené vody, kterou můžeme mírně osolit.
  • Vaříme do změknutí. Jestli jsou řepy uvařené, zjistíme vpíchnutím špejle.
  • Uvařenou řepu zchladíme ve studené vodě. Ještě vlažnou oloupeme, jde to velmi dobře.

Uvařenou řepu dále využijeme ke zdobení pokrmů, do pomazánek, salátů a dalších jídel. Můžeme ji také nakrájet a ve sklenicích zavařit.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky