Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Charlotta [šarlota]

yanull yanull
Charlotta

Charlotta je dort nebo moučník, lehký jako vánek, uvnitř se skrytým tajemstvím. Jeho příprava je jednoduchá. Dortovou formu vyložíme cukrářskými piškoty, které budou nejen na dně, ale i po obvodu. Uvnitř dortu bude krém z tvarohu a zakysané smetany, proložený ovocem, nejčastěji jahodami. Když jej celý ovážeme stuhou, efekt bude dokonalý.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Gyros

Gyros je jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo. Pochází z Řecka a dělá se ze skopového masa nebo… Číst dál

Gyros

Halušky

Halušky, slovenský národní pokrm, jsou vlastně noky z mouky a vody. Někdy se přidává i vejce.… Číst dál

Halušky

Halva

Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál

Halva

Harissa

Harissa je ostrá směs koření na přípravu masa, omáček a minutek. Můžeme ji koupit v obchodě, ale… Číst dál

Harissa

Harlekýn

Harlekýn je nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou, který úžasně voní a rozplývá se na jazyku. Můžeme… Číst dál

Harlekýn

Hašé

Hašé je pokrm, který mnozí z nás nemají rádi díky školním jídelnám. Pokud se však dobře ochutí, lze… Číst dál

Hašé

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Čubrica

Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál

Worcestrová omáčka

Worcestrová omáčka je tekuté koření, má temně hnědou barvu a jemnou pálivost. Omáčka má… Číst dál

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria