Humr
Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Humr patří k oblíbeným darům moře. Na rozdíl od langusty má raději chladnou vodu a jeho maso je pevné. Vkládá se hlavou do vroucí vody, po uvaření maso zčervená. Je třeba dát pozor na převaření. Nejvíce masa má v klepetech a na ocase.
První zmínky o kefírové kultuře pocházejí z doby před 5000 lety z Kavkazu. Tibetské houbičky jsou o… Číst dál
Tilapie nilská je sladkovodní a teplomilná ryba. Její další názvy jsou tlamoun nebo okounovec… Číst dál
Tiramisu je tradiční italský dezert. Vyrábí se z mascarpone, tudíž je velmi tučný. Tím, že se do… Číst dál
Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v… Číst dál
Tofu je ryze přírodní rostlinný produkt, který se vyrábí podobně jako sýr, jen s tím rozdílem, že… Číst dál
Tonik, který se původně podával jako lék, obsahoval sycenou vodu a velké množství chininu. V dnešní… Číst dál
Ricotta je čerstvý sýr, původem z Itálie, který se vyrábí ze syrovátky. Je bílý se zrnitou… Číst dál
Akawi je bílý, slaný sýr, který pochází z města Arce. Uzavřený v plechovce v solném nálevu se… Číst dál
Řecký jogurt se od klasického liší hustší konzistencí, protože je z něj scezená syrovátka. Obsahuje… Číst dál
Sladké ovčí mléko se zasýří, tato surovina se nechá zaschnout a tím vznikne hrudkový ovčí sýr. V… Číst dál
Skyr je fermentovaný mléčný výrobek, s nízkým obsahem tuku, a přitom s hustou konzistencí, kterou… Číst dál
Créme fraiche najdeme v mnoha francouzských recepturách. Vyrábí se z kravského mléka a musí… Číst dál