Rozhuda

Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do požadované hustoty, ochutíme solí a kořením. Namazaná na dobrý chléb je zdravou pochoutkou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do požadované hustoty, ochutíme solí a kořením. Namazaná na dobrý chléb je zdravou pochoutkou.
Bílý a červený vinný ocet, každý se svou specifickou chutí, se hodí nejvíce do studené kuchyně jako… Číst dál
Višeň je ovocný strom z čeledi růžovitých, dorůstá až do výšky 10 m. Jsou tři skupiny višní, které… Číst dál
Vlašský ořech je plod ořešáku královského. Nápadná podobnost plodu ořechu s lidským mozkem není… Číst dál
Vodní lázeň je tepelná úprava, při které se jedna nádoba naplní do poloviny vodou, a do ní se vloží… Číst dál
Ze široké škály přípravy vajec je jednou z nich "volské oko". Je to vlastně smažené vejce na pánvi,… Číst dál
Vošouch je jeden z názvů pro bramborák, který je známý z Plzně a jeho širokého okolí. Jedná se o… Číst dál