Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bridírování

yanull yanull
Bridírování

Bridírování v gastronomii znamená, že pomocí nitě pečlivě ovazujeme suroviny, aby při tepelné úpravě neztratily svůj tvar. Nejznámější a nejčastější je použití při přípravě ryb. Bridírovat se může také různé maso, např. hovězí, aby z něho byl tvarem po tepelné úpravě pěkný váleček.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je jedlá dřevokazná houba z čeledi hlívovitých. Žije od konce léta až do zimy na… Číst dál

Hlíva ústřičná

Hokkaido

Dýně hokkaido je oranžový favorit mezi dýněmi. Na rozdíl od klasických druhů má všestranné použití.… Číst dál

Hokkaido

Hořčice setá

Hořčice setá je jednoletá rostlina se zlatožlutými květy. Z celé rostliny se využívají především… Číst dál

Hořčice setá

Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff, masitý pokrm nesoucí jméno ruského rodu, lze psát také Stroganov. Připravuje se… Číst dál

Hovězí Stroganoff

Hovězí svíčková

Hovězí svíčková je bederní sval, který se nachází na vnitřní straně roštěnce. Patří k nejlepším,… Číst dál

Hovězí svíčková

Hovězí veverka

Hovězí veverka, známá jako hanger steak, zaručuje vždy skvělý chuťový zážitek. Je tvořena dvěma… Číst dál

Hovězí veverka

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Naposledy jste si prohlédli