Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bridírování

yanull yanull
Bridírování

Bridírování v gastronomii znamená, že pomocí nitě pečlivě ovazujeme suroviny, aby při tepelné úpravě neztratily svůj tvar. Nejznámější a nejčastější je použití při přípravě ryb. Bridírovat se může také různé maso, např. hovězí, aby z něho byl tvarem po tepelné úpravě pěkný váleček.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Grapefruit

Grapefruit je kříženec jamajské odrůdy pomeranče a pomela. Známe bílé, žluté, růžové a červené… Číst dál

Grapefruit

Gratinování

Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z… Číst dál

Gratinování

Gravlax

Tato pochoutka ze skandinávské kuchyně je připravována ze syrového lososího masa. Vykostěné filety… Číst dál

Gravlax

Gril

Gril je zařízení pro tepelnou úpravu surovin, především masa, ale i zeleniny, ovoce a sýrů. Grily… Číst dál

Gril

Grilovací koření

Grilovací koření je univerzální kořenící směs, která obsahuje papriku, černý pepř a šalvěj. Pokud… Číst dál

Grilování

Grilování je velmi oblíbená příprava potravin, při které na ně dopadá tepelné záření. Aby… Číst dál

Grilování

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Podzemnice olejná

Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál

Podzemnice olejná

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Naposledy jste si prohlédli